Now Reading:
Varaždinske Toplice u potpunosti spremne za prihvat osoba pogođenih ratom u Ukrajini – evo kada stižu prve izbjeglice
Full Article 1 minutes read

Varaždinske Toplice u potpunosti spremne za prihvat osoba pogođenih ratom u Ukrajini – evo kada stižu prve izbjeglice

Nakon što je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio otvaranje kapaciteta za prihvat izbjeglica u Varaždinskoj županiji neslužbeno smo doznali kako će se osobe pogođene ratom u Ukrajini smjestiti u Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice.

Kako smo već pisali, više o ovoj temi bit će rečeno na press konferenciji u utorak, a neslužbeno doznajemo kako je Dom 2 Specijalne bolnice Varaždinske Toplice u potpunosti spreman za prihvat izbjeglica iz Ukrajine. Prema procjenama, u ovom trenutku Varaždinske Toplice raspolažu s dovoljno mjesta, a u slučaju potrebe za većim kapacitetima postoji i plan njihovog povećanja.

U sklopu ovog prihvatnog centra bit će osiguran i prostor za brigu o maloj djeci, a doznali smo i da postoji mogućnost da djeca u slučaju dužeg boravka u Varaždinskim Toplicama tamo pohađaju i osnovnu školu.

U slučaju priljeva većeg broja osoba pogođenih ratom u Ukrajini, postoje i planovi za aktivaciju dodatnih kapaciteta u Varaždinu, poput male dvorane u Areni.

Prve osobe iz Ukrajine u Varaždinske bi Toplice trebale stići već u noći s utorka na srijedu.

tklopotan / www.sjever.hr
28.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.