Now Reading:
Zaprešićki CeZaM planira brojne aktivnosti namijenjene mladima – cilj je aktivno sudjelovanje mladih u društvenoj zajednici
Full Article 2 minutes read

Zaprešićki CeZaM planira brojne aktivnosti namijenjene mladima – cilj je aktivno sudjelovanje mladih u društvenoj zajednici

Udruga CeZaM (Centar za mladež) Zaprešić i u ovoj godini nastavlja provoditi projekt „Centar za mlade Zaprešić“ kojim nastoje podići kvalitetu života mladih grada i okolice, pružajući usluge informiranja, educiranja, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena te aktivnog sudjelovanja u životu zajednice.

Kako bi se osigurala uključenost mladih u zajednicu, trebaju imati dovoljno informacija o njihovim pravima i mogućnostima koje im se nude na jednostavan i njima razumljiv način. Jedan od načina na koji se može prići rješavanju pitanja informiranosti mladih je postojanje centra za mlade gdje na jednom mjestu mlada osoba može dobiti sve potrebne informacije.

Projekt „Centar za mlade Zaprešić“ se provodi u partnerstvu sa Srednjom školom Ban Josip Jelačić i zaprešićkim Centrom za socijalnu skrb te u suradnji s Udrugom studenata grada Zaprešića, a provodi se kroz cijelu 2022.godinu, uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Projekt je kreiran na temelju istraživanja i ispitanih potreba mladih u Zaprešiću (i okolici) koji su naveli da se susreću sa sljedećim problemima: nezaposlenost, ovisnosti, nasilje među mladima, nedostatak sadržaja i mjesta za izlaske, nedostatak životne perspektive itd.

U planu su brojne besplatne aktivnosti namijenjene mladima u dobi od 15 do 30 godina. Informacije su mladima dostupne putem društvenih mreža udruge, telefonskim putem, emailom ili dolaskom u prostor udruge u Ulici Vladimira Novaka 25.

www.sjever.hr/zapresic.hr
27.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.