Now Reading:
U Uredu župana održan prijem delegacije Hrvatske liječničke komore KZŽ-e – Petek: Odgovorno radimo na specijalizacijama kako bi mladi ostali raditi u našim zdravstvenim ustanovama
Full Article 3 minutes read

U Uredu župana održan prijem delegacije Hrvatske liječničke komore KZŽ-e – Petek: Odgovorno radimo na specijalizacijama kako bi mladi ostali raditi u našim zdravstvenim ustanovama

U Uredu župana Krapinsko – zagorske županije u Krapini,u petak je povodom Dana liječnika održan prijem za delegaciju Hrvatske liječničke komore – ogranak Krapinsko – zagorske županije.

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek u svom je obraćanju iskoristila priliku te svim liječnicima čestitala njihov dan naglasivši kako je to jedno posebno zanimanje s karakterom humanosti, plemenitosti i posebne odgovornosti za ljudsko zdravlje i život, što je ono najvrednije.

– Posebna zahvala na svemu onom što čine za nas svih ovih godina, a posebno u ove posljednje dvije godine pandemije kad je cijeli zdravstveni sustav prenapregnut, a kad govorimo o toj prenapregnutosti zaista mislim na velika odricanja, zalaganje i velik trud naših liječnika i liječnica i za to im velika hvala – rekla je Petek.

Krapinsko – zagorska županija ima 461 liječnika, odnosno liječnica i velik broj zdravstvenih ustanova – opću bolnicu, dvije specijalne bolnice, tri privatne zdravstvene ustanove, a tu je i primarna zdravstvena zaštita i mnoge privatne ordinacije i poliklinike.

-Ono što mi kao osnivači naših zdravstvenih ustanova nastojimo svih ovih godina provoditi je odgovorna politika pružanja zdravstvenih usluga, prije svega kroz podršku i opremanje naših zdravstvenih ustanova, ali i kroz kontinuirano suradnju s upravama naših zdravstvenih ustanova po pitanju ljudskih resursa, odnosno obnavljanja, zanavljanja, specijalizacija i svih onih zanimanja koja trebaju za kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga – objasnila je zamjenica župana Petek te istaknula kako se u županiji vrlo odgovorno radi na planiranju specijalizacija.

– Trenutno zdravstvene ustanove kojima smo mi osnivači imaju preko 100 raspisanih specijalizacija koje su u tijeku i na taj način zapravo odgovorno planiramo potrebu za liječnicima i liječnicama određene specijalnosti – potvrdila je Petek te se osvrnula i na problem koji ipak postoji na razini primarne zdravstvene zaštite.

Mi konstantno imamo nepopunjeno pet do sedam ambulanti obiteljske medicine u sklopu Doma zdravlja, a tu su još i neke specijalističke ambulante u sastavu Doma zdravlja i iskreno se nadam da će novi nacrt i prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti ipak ići u smjeru izjednačavanja uvjeta rada u Domu zdravlja za privatne ordinacije, kao i za liječnike i liječnice koji rade u sastavu ordinacija doma zdravlja – izjavila je Petek.

Na području županije postoji i 30 stipendista, studenata medicine, a kako je rekla Petek, u stalnoj su komunikaciji s njima, kako bi znali što zapravo te mlade ljude može zadovoljiti da ostanu djelovati i raditi u zdravstvenim ustanovama na području županije.

Zahvalu svim liječnicima i liječnicama na ustrajnosti u ove posljednje dvije godine covid pandemije, iskazao je i predsjednik županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore za KZŽ-u Vanja Đukić.

-Naši su liječnici dali svoj obol u borbi protiv virusa, bilo u sklopu privatnih ili državnih ordinacija. Dali su i više nego maksimalan vlastiti napor da bi pomogli zdravstvu i zdravlju cijele populacije rekao je Đukić dodavši da se slaže da s mladima treba više raditi, što će rezultirati puno boljim zdravstvenim sustavom te da će na taj način prosperirati i županija i cijeli zdravstveni sustav.

www.sjever.hr

25.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.