Now Reading:
Lepoglava i dalje pomaže potresom pogođenom području Banovine – Škvarić: Nastojimo da pomoć prvenstveno bude na korist najmlađima kojima želimo vratiti osmijeh na lica
Full Article 1 minutes read

Lepoglava i dalje pomaže potresom pogođenom području Banovine – Škvarić: Nastojimo da pomoć prvenstveno bude na korist najmlađima kojima želimo vratiti osmijeh na lica

Nakon donacije stambenog kontejnera te novčanih sredstava za pomoć stradalima u potresu i dogradnju Dječjeg vrtića Petrinjčica, Grad Lepoglava nastavlja pomagati potresom pogođeno području Banovine, ovog puta donacijom dječjih igrala za mjesto Gora kod Petrinje.

O detaljima realizacije ove donacije lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić razgovarao je s potpredsjednicom Gradskog vijeća Grada Petrinje Adrijanom Nenadić i predsjednikom Mjesnog odbora Gora Igorom Hodaljom koji su posjetili Lepoglavu.

-I dalje pomažemo stradalima u potresu na Banovini. Nastojimo da naša pomoć prvenstveno bude na korist najmlađima kojima želimo vratiti osmijeh na lica i omogućiti im da zaborave na traume koje su doživjela zbog potresa – istaknuo je gradonačelnik Škvarić pojasnivši da su mjesto Gora i Lepoglava povezani preko obitelji Hodalj koja se početkom Domovinskog rata iz Gore doselila u Lepoglavu.

Razlog za donacije upravo dječjih igrala jest činjenica da u mjestu Gora, koje administrativno pripada Gradu Petrinji, unatoč svemu, i dalje živi veliki broj djece koja, nakon zatvaranja škole zbog oštećenja nastalih u potresu, nemaju mjesto na kojem bi se okupila, družila i igrala. Istaknuli su to gosti iz Gore zahvalivši Gradu Lepoglavi na kontinuiranoj pomoći koju pruža.

www.sjever.hr
25.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.