Now Reading:
Osude na Rusiju sa svih strana – Podršku Ukrajini javno izrazile i brojne poznate osobe sa sjevera Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Osude na Rusiju sa svih strana – Podršku Ukrajini javno izrazile i brojne poznate osobe sa sjevera Hrvatske

Iz svih država diljem Europe glavni vrhovni dužnosnici i političari osudili su napad Rusije i poslali jasnu poruku “Ukrajina ima našu podršku”, učinio je to i premijer Plenković putem Twittera ali i brojni hrvatski političari. Ništa drugačija situacija nije ni na sjeveru hrvatske, gdje su mnoge poznate osobe također javno pružile podršku Ukrajini.

Tako je ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu dr.sc. Julije Domac u svojoj je Facebook objavi napisao kako je rat uvijek poraz, ali zlo nikad ne spava.

– Mračno i strašno jutro na istoku Europe. Danas smo u mislima s ljudima Ukrajine, ali i Rusije. Zlo je jednako za sve. Za sve nas – napisao je Julije Domac.

Saborska zastupnica i predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora na društvenim se mrežama oglasila s obaviješću, kako se parlamentarna skupina prijateljstva s Ukrajinom sastala sa kolegicama i kolegama iz Verkhovne radi Ukrajine.

– Poručili smo im kako nisu sami, da imaju našu podršku teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine i europskom putu! Zahvaljujem Embassy of Ukraine to the Republic of Croatia na lijepim riječima – napisala je Antolić Vupora.

Podršku narodu Ukrajine izrazila je i Vlasta Hubicki istaknuvši kako je nama sve to još uvijek nažalost svježe.

-Ima li zrnce razuma i podrške međunarodne zajednice mjesta u glavama okupatora! Podrška narodu Ukrajine! – poručila je Vlasta Hubicki.

Da u ovim teškim trenucima izražavaju potporu ukrajinskom narodu koji se u ovim trenucima, ali i posljednjih osam godina, bori za vlastitu samostalnost i suverenitet poručili su i iz Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

– Ukrajina je od jutros izložena napadima ruskog agresora. Svjesni smo kroz što trenutno prolazi ukrajinski narod jer upravo je hrvatski narod svoju opstojnost bio prisiljen braniti od agresije. Ukrajinski narod je odredio gdje vidi svoju budućnost, a vidi je u Europi kao sastavni dio europskih integracija, unatoč i usprkos agresorskoj sili kojoj je izložena. Hrvatski narod je u mislima i molitvama s ukrajinskim narodom i svim hrabrim ukrajinskim braniteljima – stoji u objavi Mladeži HDZ-a.

www.sjever.hr

24.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.