Now Reading:
Božinović najavio moguće ukidanje ili ublažavanje mjera protiv covida
Full Article 2 minutes read

Božinović najavio moguće ukidanje ili ublažavanje mjera protiv covida

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u četvrtak na sjednici Vlade da se zbog pada broja novozaraženih covidom-19 razmatra ukidanje ili ublažavanje pojedinih mjera, a ostane li situacija povoljna prvo će se ublažiti mjere koje se odnose na ograničavanje okupljanja.

– Ako se ovakav razvoj epidemiološke situacije nastavi do kraja tjedna, realno je da se u određenoj mjeri ublaže uvedene mjere, prije svega one koje se odnose na ograničavanje okupljanja – najavio je Božinović.

– Budući da je za većinu epidemioloških mjera koje su na snazi određeno trajanje do kraja mjeseca, a s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, gdje se zadnjih nekoliko tjedana kontinuirano smanjuje dnevni broj novozaraženih, od početka tjedna se razmatraju mogućnosti za ukidanje pojedinih ili ublažavanje nekih uvedenih nužnih mjera – kazao je Božinović.

Napomenuo je pritom kako se i dalje treba ponašati odgovorno, a s ukidanjem, odnosno ublažavanjem mjera moramo biti oprezni i odmjereni.

Stožer razmatra i kakav bi utjecaj na rad i funkcioniranje državnih i javnih službi imalo ukidanje sigurnosne mjere obveznog testiranja na covid-19, a posebno povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja odlučit će o relaksaciji mjere nošenja maski u školskom sustavu.

Stožer odluke planira donijeti do kraja tjedna i objaviti ih u ponedjeljak, 28. veljače, dok bi se primjena nekih mjera u ublaženom obliku produžila do kraja ožujka, s mogućnošću i ranijih promjena ako to epidemiološka situacija dopusti – kaže Božinović.

www.sjever.hr

24.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.