Now Reading:
Đurđevački školarci obilježili Dan ružičastih majica i poslali snažnu poruku: NASILJE PRESTAJE OVDJE!
Full Article 1 minutes read

Đurđevački školarci obilježili Dan ružičastih majica i poslali snažnu poruku: NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Osnovna škola Đurđevac te Područne škole Budrovac, Čepelovac i Mičetinac i ove su školske godine obilježili Dan ružičastih majica.

Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu koja je simbolizirala potporu teško bolesnoj majci.  Dan ružičastih majica obilježava se posljednje srijede u mjesecu veljači, no ove školske godine obilježen je protekloga tjedna zbog zimskog odmora učenika.

Učenici i učitelji osnovne škole odradili su mnoštvo predviđenih aktivnosti, a osim pojedinačnih aktivnosti po razrednim odjelima odradili su zajedničku aktivnost, a to je slanje poruke: Nasilje prestaje ovdje!

Osim učenika osnovne škole i učenici područnih škola nizom aktivnosti su obilježili ovaj dan kako bi istaknuli važnost sprečavanja nasilja među djecom i vršnjacima te su  glumom, gledanjem prigodnih filmova, igrama situacija, izradom likovnih radova i pisanjem poruka o nenasilju naučili zašto je nasilje loše, kako ga prepoznati i kako se obraniti od nasilničkog ponašanja svojih vršnjaka i druge djece.

sjever.hr/djurjevac.hr
23.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.