Now Reading:
KREĆE POTPISIVANJE PETICIJE Grad Ivanec poziva: Recite jasno NE Varkomu i NE varaždinskom smeću!
Full Article 2 minutes read

KREĆE POTPISIVANJE PETICIJE Grad Ivanec poziva: Recite jasno NE Varkomu i NE varaždinskom smeću!

Kao što je i bilo najavljeno, u srijedu u Ivancu počinje potpisivanje peticije protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda d.o.o. Varkomu d.d. Varaždin i protiv dovoza komunalnog otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina Varaždinske županije u Jerovec.

U srijedu će svi građani peticiju moći potpisati na dva štanda na gradskoj špici te na štandu na gradskoj tržnici, u vremenu od 8 do 12 sati.

Jednako tako bit će i u subotu, a iz Grada pozivaju da sa sobom obavezno ponesete i OIB kako biste svojim potpisom mogli podržati peticiju.

Potpisi će se skupljati idućih 10 dana u svim mjesnim odborima i u svim naseljima na administrativnom području grada Ivanca, od vrata do vrata.

Volonteri će potpise prikupljati na zborovima građana, na mjesnim trgovima, u društvenim domovima, svugdje gdje građani budu voljni staviti svoj potpis na peticiju i time izraziti stav o pitanjima pripajanja vodovoda i Ivkom-voda Varkomu te odlaganju tuđeg otpada u Jerovcu.

-A sve s ciljem da se – kada su državne institucije već zabranile provedbu referenduma – onda na ovakav način omogući građanima da iskažu svoju volju. Tisuće i tisuće potpisa građana, s jasnim NE Varkomu i NE varaždinskom smeću, Grad Ivanec će uputiti ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću – poručuju iz ivanečke Gradske uprave i dodaju kako će se nakon toga vidjeti koliko aktualna vlast sluša glas naroda iz kojeg, prema Ustavu Republike Hrvatske, proizlazi sva vlast i sva mu vlast pripada.

www.sjever.hr / ivanec.hr
22.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.