Now Reading:
Koprivnički gradonačelnik Jakšić: Ako živimo u demokratskom društvu Vlada mora otići!
Full Article 2 minutes read

Koprivnički gradonačelnik Jakšić: Ako živimo u demokratskom društvu Vlada mora otići!

Saborski zastupnik iz redova SDP-a i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u ponedjeljak je gostovao u emisiji Hrvatskog radija „U mreži Prvog” gdje se osvrnuo na uhićenje sada već bivšeg ministra Darka Horvata zbog sumnje u zlouporabu položaja, piše tportal.

-Vlada mora otići i moramo ići na prijevremene izbore. Ako živimo u demokratskom uljuđenom društvu, zna se što se u takvim društvima događa kada jedan ministar u mandatu završi u pritvoru. Ovo je presedan koji nismo imali u povijesti hrvatske države. Kada oporba problematizira rad pravosuđa koji proizlazi iz percepcije građana prema pravosuđu koje je katastrofalno, onda mi to radimo jer želimo demontirati državu. Ako to radi Andrej Plenković onda on to radi jer je zabrinut za ovu državu i zabrinut je kako tijela rade – istaknuo je Jakšić dodavši kako nastup premijera Plenkovića pokazuje nervozu u Vladi i HDZ-u.

Kako je naglasio, vrijeme je da koalicijski partneri kažu kakvu državu žele, a htio bi i da mu objasne gdje su reforme, borba protiv korupcije i transparentnost za koje se zalažu.

-Konzultacije oporbe kreću od danas, ona već ima zajednički stav o tome što bi trebalo raditi u narednom periodu, a to su prijevremeni izbori – zaključio je.

www.sjever.hr / tportal
21.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.