Now Reading:
Aktualni sat – varaždinski župan Stričak: Bit ćemo centar sjeverozapadne Hrvatske
Full Article 4 minutes read

Aktualni sat – varaždinski župan Stričak: Bit ćemo centar sjeverozapadne Hrvatske

Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine vijećnik Ivan Čehok pitao je o izgradnji regionalnog centra civilne zaštite izrazivši sumnju da će Grad Varaždin i aktualno gradska vlast uspjeti osigurati zemljište.

Župan Anđelko Stričak odgovorio je da su u suradnji s Gradom Varaždinom i Općinom Gornji Kneginec dogovorili lokaciji kod rotora jugozapadne i istočne obilaznice.

– Grad će u toj kvadraturi dobiti zemljište bliže gradu. Čim se zemljište riješi, krećemo s projektiranjem. A znamo koliko je važno da regionalni centar bude ovdje, doslovno postajemo centar sjeverozapadne Hrvatske – rekao je Stričak.

Mario Lešina s Čehokove liste pitao je o sporovima Opće bolnice Varaždin zbog isplate prekovremenih sati u koju je uključen odvjetnik Hrvoje Petrić, gradski vijećnik, koji je na sjednici Gradskog vijeća izjavio da je Hrvatska propali projekt.

Župan je Petriću poručio da je Hrvatska uspjeli projekt i članica svjetskih i europskih asocijacija.

– Kad bi mjerili po njemu, ne bi bila uspješna. Izgubio je sve sporove koje je vodio za Opću bolnicu. Pitanje je zašto je angažiran od bivšeg ravnatelja bolnice kad je Vrhovni sud donio odluku da se isplati te se parnice nisu mogle dobiti – kazao je Stričak.

Josip Krtanjek iz HDZ-a upozorio je da se javljaju pojedinci koji su protiv proglašenja Ivančice parkom prirode.

Stričak je rekao da postoje pojedinci koji se bune.

– To su drvokradice i lovokradice, koji znaju kad nema vlasnika i pokrče sve što se da. Proveli smo anketu, 85 % građana s područja Varaždinske županije podržava proglašenje. Javnost će biti obaviještena o svim koracima. Još nikad nisam čuo da se dosad, kad je proglašeno zaštićeno područje, netko od lokalnog stanovništva bunio i tražio skidanje zaštite – kazao je župan.

Krtanjek i Marijan Škvarić iz HNS-a postavili su pitanja oko aktualne situacije s prebacivanjem vodoopskrbe na širem ivanečkom području na Varkom i ivanečkom referendumu oko toga i dovoza smeća na odlagalište Jerovec.

Stričak je rekao da razumije istup Škvarića jer tako dugo dok nije vodouslužno područje riješeno ne može se ići u aglomeraciju. Dodoao je da je oko ekshibicija u Ivancu odgovoran gradonačelnik Ivanca.

– Gospodin Batinić je jedna od najkulturnijih i najpristojnijih osoba u politici. Čujemo se i pokušavamo naći rješenje. Ali se čudim da se dao uvesti u SDP-ovog egzibicije predsjednika Gradskog vijeća Lepogave Kovača, Gradskog vijeća Ivanca Patekara i direktor Varkoma, „a je to“ ekipe – kazao je Stričak.

Mihael Liber iz Reformista pitao je koliko se povećao broj zaposlenih u Županiji?

– Imamo uposlenike koji su ostavili neizbrisiv trag i zadužili mnoga pokoljenja. Tako je u prošloj godini od 1.1. do 31.12. naš uposlenik Bedković (Reformisti, op.a.) odredio nula predmeta. Ne da nije odradio, nije ni zadužio. U Upravnom odjelu za opće oslove odrađena su 182.702 predmeta, a prosjek po uposlenom je 6.300. Bedeković je koštao Županiju 209 tisuću kuna i još dobio nagradu za ostvarene rezultate 2 tisuće kuna. Da li ste postavili pitanje za takve uposlenike? – pitao je Stričak vijećnika Liber te dodao da je bivši župan Čačić pri preuzimanju poslova državne uprave podijelio otkaze matičarkama i sada se pod hitno moraju zaposliti nove.

Reformist Robert Vugrin pitao je hoće li se završiti projekt uređenja dječjeg vrtića u Općoj bolnici Varaždin.

Župan je odgovorio da Vugrin zna da bolnica nije registrirana za tu djelatnost te nastavio o ugovorima koji su potpisivani u prošlom mandatu, ugovorima o strateškom komuniciranju i medijskim treninzima, na koje pročelnici nisu išli.

– Jeste li s 50.000 kuna financirali kampanju? Neka državno odvjetništvo posjeti Županiju. Ne možemo naći ni kako ste plaćali Čačićevog vozača – odgovorio je Stričak.

Zoran Kunić iz HNS-a pozvao je na uređenje mjesta pogibije europskih promatrača u Podrutama.

– Već godinama postoji inicijativa da se tamo uredi Europski park mira. To su jedini europski promatrači poginuli u Europi. Pozivam sve da se uključe, da se uredi na čast i ponos Hrvatske i EU – poručio je župan Stričak.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
21.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.