Now Reading:
FOTO Šarene, vesele, strašne i jedinstvene u Hrvatskoj – pogledajte tradicionalnu međunarodnu izložbu maski u Krapini
Full Article 2 minutes read

FOTO Šarene, vesele, strašne i jedinstvene u Hrvatskoj – pogledajte tradicionalnu međunarodnu izložbu maski u Krapini

U Galeriji grada Krapine u petak je uz prisustvo mnogobrojnih maskiranih umjetnika i posjetitelja otvorena tradicionalna međunarodna izložba maski.

Na izložbi koju možete pogledati sve do 18. ožujka izlaže 182 umjetnika iz zemlje i inozemstva, Slovenije, Srbije, Austrije, Francuske i Velike Britanije, a uz radove slikara, kipara, keramičara dizajnera, kostimografa, fotografa, umjetnika amatera možete pronaći i one učeničke i to učenika iz Graditeljske škole Čakovec te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, kao i radove polaznika crtanja i slikanja Narodnog sveučilišta Dubrava iz Zagreba i Udruge distrofičara Krapina.

Maske su rađene različitim tehnikama i od različitog materijala, gline, vune, tekstila, drva, papira, metala, slikane uljem na platnu i akvarelu, u origami tehnici, a tu su i fotografije venecijanskih maski i riječkih dondolaša.

Na otvorenju izložbe ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović zahvalila je Ministarstvu kulture i medija, Gradu Krapini i Krapinsko-zagorskoj županiji koji kontinuirano podupiru rad POU Krapina i Galerije grada Krapine, a umjetnicima je uputila čestitke na prekrasnim radovima.

Izložbu je otvorio predsjednik krapinskog Gradskog vijeća Mladen Gregurović koji je istaknuo kako ga posebno raduje što je unatoč pandemijskim uvjetima održan kontinuitet izložbe koja se održava već jedanaest godina i jedinstvena je u Republici Hrvatskoj.

Svi prijavljeni radovi za ovogodišnju izložbu mogu se pogledati na virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici i YouTube kanalu POU Krapina.

www.sjever.hr / FB Pučko otvoreno učilište Krapina
19.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.