Now Reading:
Naknade na račune u pošti skuplje za 60 posto, a cijene usluga digla i FINA
Full Article 2 minutes read

Naknade na račune u pošti skuplje za 60 posto, a cijene usluga digla i FINA

Ovih dana bombandirani smo različitim poskupljenjima sa svih strana, a jučer je objavljeno kako se valu poskupljenja pridružila i FINA koja je povećala naknadu za plaćanje računa za 48 posto.

Kako prenosi Index.hr podizanje naknada u FINA-i pravdaju velikim padom prihoda.

– Ljudi vole iz svog naslonjača obaviti neke usluge i ne stajati u redu. Zato su se povećali troškovi, kako svima tako i FINA-i, i jednostavno smo morali korigirati cijene – pojasnila je Irena Svalina, direktorica Službe za komunikacije FINA-e te napomenula kako oni građanima nude usluge i od toga žive i plaćaju svoje zaposlenike pa prema tome nisu socijalna ustanova.

Poskupljenja prati i Hrvatska pošta koja je naknade digla za gotovo 60 posto. Uzmemo li za primjer plaćanje računa od 400 kuna, prije poskupljenja naknadu bismo platili 7.20 kuna, a nakon poskupljenja ona će iznositi 11.44 kune. Oni pak svoje poskupljenje pravdaju time što je došlo do poskupljenja cijena rada, kao i ostalih troškova koji ulaze u njihov proces.

Kako prenosi Index.hr, Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte naveo je i kako su promijenili cijene slanja novca, cijene poštanske uputnice ili cijene slanja putem aplikacije.

– Za poštansku uputnicu ta cijena je do iznosa od 380 kuna oko 14 kuna, dok se do maksimalnog iznosa od 25 tisuća kuna naplaćuje četiri posto – rekao je za Domjančić.

www.sjever.hr / www.index.hr

16.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.