Now Reading:
Varaždinske sportske udruge upoznate s mogućnostima prijave projekata za Erasmus + Sport u 2022. godini
Full Article 2 minutes read

Varaždinske sportske udruge upoznate s mogućnostima prijave projekata za Erasmus + Sport u 2022. godini

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta te uz suorganizaciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u Varaždinu je 10. veljače održana besplatna jednodnevna radionica za potencijalne prijavitelje na Poziv Europske komisije za program Erasmus + Sport.

Sudionici radionice u Varaždinu upoznali su se sa svim relevantnim informacijama vezanim uz Poziv na prijavu projekta za Erasmus + Sport u 2022. godini te stekli primjenjiva znanja za prijavu vlastitih projekata. U prvom dijelu radionice dobili su sve važne informacije o samom Pozivu i prihvatljivim aktivnostima, prijavi na portal Europske komisije te potrebnoj dokumentaciji. U drugom dijelu sudionici su u manjim grupama, uz pomoć moderatora, imali prilike razraditi ključne elemente projektnih prijedloga u četiri ključna područja: suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva, neprofitna europska sportska događanja i jačanje kapaciteta u području sporta.

Na početku radionice obratila se voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport Marija Jurčević, dok je stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, zahvalila djelatnicima Ministarstva turizma i sporta na inicijativi održavanja stručne radionice te sportskim djelatnicima koji su se odazvali radionici.

– Izdvajanja za sport na lokalnoj i regionalnoj razini su ograničena, stoga je ovo izvrsna prilika da sudionici dobe informacije o mogućnostima i načinima prijave projekata za razvoj sportskih aktivnosti za koje smatraju da mogu pozitivno utjecati na zajednicu, grad, regiju ili čak cijelu zemlju – naglasila je Sitar.

– Sport kao gospodarska djelatnost ima neograničen potencijal te se svako ulaganje u njega višestruko isplati, kako kroz poboljšanje zdravstvenog stanja građana, tako i kroz pozitivan učinak na druge sektore. Što više ulažemo u sport, to će nam se više isplatiti – poručila je.

Detaljne informacije ovog Poziva, kao i uvjeti i kriteriji mogu se pronaći na mrežnim stranicama Europske komisije u Vodiču kroz program Erasmus +, a tekst Poziva ovdje.

www.sjever.hr
15.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.