Now Reading:
KORAK DALJE U Đurđevcu osnovana Udruga gerontodomaćica Susret kako bi se i dalje pružala skrb starijim i nemoćnim sugrađanima
Full Article 2 minutes read

KORAK DALJE U Đurđevcu osnovana Udruga gerontodomaćica Susret kako bi se i dalje pružala skrb starijim i nemoćnim sugrađanima

U prostorima Lovačkog doma Peski u Đurđevcu održana je završna konferencija projekta Snaga pomoći 2 – program Zaželi. Konferenciji su nazočile žene koje su pružale uslugu posljednjih 12 mjeseci, predstavnici partnera i lokalne uprave i samouprave te predstavnici medija.

Predsjednica Udruge Kristinka Štefan ovim je putem zahvalila partnerima na suradnji, pomoći i podršci, kao i svim sudionicama projekta na predanom radu, u nadi da će što prije biti raspisan novi natječaj i početi provedba novog projekta.

U sklopu konferencije, sudionicima je kratko prezentirana i provedba projekta, a nakon održane konferencije osnovna je i nova udruga pod nazivom Udruga gerontodomaćica Susret kako bi se nastavilo s pružanjem kvalitetne usluge starijim i nemoćnim sugrađanima. Za predsjednicu udruge izabrana je Đurđica Brestak, dok je za dopredsjednicu izabrana Mirjana Mišulin. Većinu glasova za tajnika udruge dobila je Vera Škrinjar, a za likvidatora Irena Martinčić.

Gradonačelnik Hrvoje Janči spomenuo je kako završetkom trećeg ovakvog projekta na području grada vidimo da broj korisnika konstantno raste te se povećava potreba za ovakvom vrstom usluge. Spremni smo za prijavu novog projekta i nadamo se da će uskoro biti raspisan natječaj iz novog programskog razdoblja EU.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković napomenuo je kako će osnivanje udruge biti jedan korak dalje u budućnosti gdje će same gerontodomaćice moći biti prijavitelji ovih projekata jer kvaliteta života naših starijih sugrađana ovisi upravo o usluzi naših 25 gerontodomaćica koje su iskazale spremnost da na dobrovoljnoj bazi onima koji je to najpotrebitije budu dostupne te se odazovu na njihov zahtjev prema njihovim potrebama.

U jednogodišnjem razdoblju, koliko je trajalo pružanje usluge krajnjim korisnicima, kroz projekt je obuhvaćeno 256 korisnika s područja grada Đurđevca te svih osam prigradskih naselja

sjever.hr/djurdjevac.hr
13.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.