Now Reading:
IPAK NIŠTA OD REFERENDUMA Iz Ivanca poručili: Žalosna je država u kojoj živimo!
Full Article 2 minutes read

IPAK NIŠTA OD REFERENDUMA Iz Ivanca poručili: Žalosna je država u kojoj živimo!

Prvi lokalni referendum u povijesti Ivanca najavljen za 20. veljače ipak se neće održati. Naime, iz Grada Ivanca priopćili su kako je referendum spriječen, a zbog činjenice da ga je Ministarstvo pravosuđa i uprave obustavilo i tako građane spriječilo da izraze svoju volju o ivanečkim vodovodima i dovozu smeća u Jerovec poručuju kako je država u kojoj živimo žalosna.

Ministarstvo pravosuđa i uprave u petak je dostavilo Odluku kojom Gradu nalaže da obustavi primjenu Odluke o raspisivanju lokalnog referenduma.

Resorno ministarstvo svoju odluku obrazlaže navodom da je u postupku nadzora zakonitosti ocijenilo da Odluka Gradskog vijeća Ivanec o raspisivanju referenduma, „nije u skladu sa zakonom, s obzirom na to da Odlukom nije raspisan referendum o pitanjima iz samoupravnog djelokruga predstavničkog tijela“.

Time je, kao što je Gradska uprava Ivanec već danima i očekivala, HDZ-ova Vlada i službeno spriječila održavanje referenduma u Ivancu, čime je građanima uskratila i oduzela njihovo Ustavom i zakonom zajamčeno pravo da izraze svoju volju o ključnim stvarima važnim za njihov život u lokalnoj sredini.

Jadnog li pravosuđa! Ako se građanima uskraćuje pravo da izraze svoj stav čak i po pitanju dovoza otpada u svoje najbliže susjedstvo te vode koju će piti, možemo konstatirati samo jedno: Žalosna je država u kojoj živimo! – poručuju iz ivanečke Gradske uprave.

www.sjever.hr / FB Grad Ivanec
11.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.