Now Reading:
A GDJE JE PEČAT? Uskoro nećemo trebati na šaltere: najavljeno uvođenje e-pečata!
Full Article 2 minutes read

A GDJE JE PEČAT? Uskoro nećemo trebati na šaltere: najavljeno uvođenje e-pečata!

Komunikacija državnih službenika i građana uskoro bi trebala biti jednostavnija, sigurnija i brža i to zahvaljujući platformi za e/m-Potpis i e/m-Pečat koji su namijenjeni tijelima državne i javne uprave.

Platformu je predstavio Državni ured za razvoj digitalnog društva iz kojeg navode da je to jedinstveno rješenje koje će omogućiti tijelima državne i javne uprave elektroničko potpisivanje i ovjeru dokumenata, a povećat će efikasnost poslovanja i smanjiti troškove dostave dokumenata, piše Index.

Projekt je financiran iz Kohezijskog fonda EU, a njegova ukupna vrijednost je veća od 22 milijuna kuna.
-Korištenjem e-potpisa i e-pečata državnim službenicima omogućit će se komunikacija s građanima na jednostavan, siguran i brz način – rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, istaknuvši kako s druge strane platforma pruža gotovo rješenje za sva tijela kojima za razvoj elektroničkih usluga za građane treba elektronički potpis i elektronički pečat, donosi Index.

Implementacija Platforme za e/m-Potpis i e/m-Pečat podržat će servise za elektroničko potpisivanje i pečatiranje dokumenata sa svih platformi i uređaja, kao i validaciju (provjeru) tih elektroničkih potpisa i pečata. Uvođenjem novih informacijskih rješenja i e-Usluga u javnoj upravi, istaknuto je, povećat će se efikasnost poslovanja i smanjiti troškovi dostave dokumenata.

www.sjever.hr
09.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.