Now Reading:
PRELOG 2.0. Preloška Marina ponovno postaje središte sporta, rekreacije i odmora – kreće izgradnja novog kompleksa
Full Article 2 minutes read

PRELOG 2.0. Preloška Marina ponovno postaje središte sporta, rekreacije i odmora – kreće izgradnja novog kompleksa

Preloška Marina uskoro će ponovno postati središte sporta, rekreacije i odmora. Naime, u sklopu projekta Aqua Adventures sredinom ožujka započet će izgradnja novog kompleksa čime bi se život grada Preloga ponovno vratio uz vodu.

Na Marini bi do kraja rujna trebalo niknuti 60 tipskih objekata, a kompleks će imati i 14 roštilja, nekoliko odbojkaških igrališta, sanitarne čvorove i tuš kabinu. Za razliku od trenutnog stanja gdje su postojeći objekti raštrkani i nisu uniformirani, ideja je napraviti jednake, tipske kućice s pogledom na jezero.

-To bi bio jedan sasvim lijepo uređeni prostor za sport, rekreaciju i odmor, a da se pritom ne zadire u uništavanje prirode što je i cilj samog projekta – rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek dodavši kako će korištenje ovih objekata biti slobodno za sve građane.

Kako je pojasnio, objekti se narednih pet godina neće iznajmljivati, već će ih građani moći koristiti uz plaćanje osnovnih troškova uređenja šetnice, čišćenja i komunalne infrastrukture.

-Taj dio Marine najviše koriste naši građani koji su svoju mladost proveli uz rijeku Dravu. Kada je započela izgradnja akumulacijskog jezera, to im je na neki način uskraćeno pa im na neki način želimo vratiti mladost, da budu uz vodu u puno boljim uvjetima nego što su sada – zaključio je Kolarek.

Ukupna vrijednost projekta je 5,5 milijuna kuna plus PDV, od čega se 3,5 milijuna kuna financira iz programa Interreg Hrvatska Mađarska. Radove će izvoditi varaždinska tvrtka Core upravljanje d.o.o. koja u Prelogu trenutno gradi i novu POS-ovu zgradu.

tklopotan / www.sjever.hr
07.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.