Now Reading:
Više ne možete pratiti epidemiološke mjere i preporuke? Ne brinite – krapinsko-zagorski Zavod za javno zdravstvo objavio je jednostavan vodič
Full Article 2 minutes read

Više ne možete pratiti epidemiološke mjere i preporuke? Ne brinite – krapinsko-zagorski Zavod za javno zdravstvo objavio je jednostavan vodič

Ako više ne možete pratiti aktualne epidemiološke mjere, preporuke i upute i njihove česte promjene, ne brinite, niste jedini. Zbog cjelokupne situacije koja bi se mogla opisati kao krajnje zbunjujuća, ali i sve većeg broja zaraženih i njihovih kontakata radi čega epidemiolozi ne stignu sve kontaktirati, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije objavio je kratki vodič.

U ovom jednostavnom vodiču, zaraženi mogu doznati što im je činiti nakon što prime pozitivne rezultate testa.

Kako je naglasila epidemiologinja Bojana Mahmutović, s obzirom da su odluke o karanteni i izolaciji izmijenjene županijski Zavod za javno zdravstvo odlučio je napraviti ove kratke upute.

-Upućujem sve oboljele i osobe koje trebaju biti u karanteni odnosno u samoizolaciji da, umjesto da zovu nadležne liječnike i opterećuju sustav i epidemiološku službu, pogledaju preporuku o izolaciji i karanteni. A ako nakon toga bude nedoumica, neka nam se jave. Ali mislim da smo poprilično jednostavno napisali te smjernice – rekla je Mahmutović.

Ako razvijete bilo koji simptom bolesti, glavobolju, grlobolju, povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj i slično, potrebno je samotestirati se brzim kućnim testom i obavijestiti svoje bliske kontakte koji također trebaju ostati kod kuće u karanteni.

-Kod osoba koje imaju simptome negativan ili pozitivan brzi kućni test treba potvrditi službenim testom u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi – stoji u uputama županijskog Zavoda.

Detaljne informacije i smjernice o vremenu trajanja karantene ili izolacije te kako dalje postupati možete pronaći u privitku.

tklopotan / ww.sjever.hr / zzjzkzz.hr
05.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.