Now Reading:
VARAŽDIN PONOVNO U VRHU Brojnim mjerama i subvencijama do jačeg obrtništva – u osam godina izdvojeno čak 4 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

VARAŽDIN PONOVNO U VRHU Brojnim mjerama i subvencijama do jačeg obrtništva – u osam godina izdvojeno čak 4 milijuna kuna

Prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr Varaždin se ponovno našao u samom vrhu Hrvatske, ovaj put prema izdvajanju sredstava iz proračuna za subvencije obrtnicima.

Grad Varaždin se prema izdvojenim sredstvima u 2020. godini našao u top 7 gradova u Hrvatskoj, a u odnosu na broj stanovnika prema subvencijama za obrtnike zauzeo je visoko 5. mjesto izdvojivši 95,28 kuna po stanovniku.

Prema udjelu izdvojenih subvencija za obrtnike u proračunu za 2020. godinu predvodi Grad Novska s udjelom od 2,08 posto, a Varaždin se s 1,17 posto i u toj kategoriji našao u top 10 hrvatskih gradova.

Grad Varaždin svojim obrtnicima i poduzetnicima stavlja na raspolaganje program Poduzetnički fond putem kojeg od 2014. godine dodjeljuje bespovratna sredstva. Kroz program je dodijeljeno ukupno 1078 potpora u iznosu od 12,68 milijuna kuna. S obzirom da udio obrtnika u broju dodijeljenih potpora varira od 30 do 35 posto Grad Varaždin je u posljednjih osam godina obrtnicima dodijelio oko 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava, piše Gradonačelnik.hr.

Obrtnici se potiču i kroz druge mjere i programe, kao što je na primjer sufinanciranje troškova korištenja javnog prostora za postavljanje štanda na turističkim manifestacijama poput Špancirfesta i Adventa i to u iznosu od 70 posto.

Obrtnici koji djeluju u području kulture i turizma za organizaciju gospodarsko turističkih manifestacija mogu ostvariti potporu od 5.000 do 80.000 kuna, a Varaždin se može pohvaliti i porastom broja obrtnika. Prema podacima, krajem 2021. godine djelovalo ih je 1088, dok ih je krajem 2020. godine bilo 983.

www.sjever.hr / gradonacelnik.hr
05.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.