Now Reading:
U centru Bednje niče novi polivalentni kulturni centar – načelnik Poljak: Ponovno ćemo oživjeti kulturni život i tradiciju naše Općine!
Full Article 2 minutes read

U centru Bednje niče novi polivalentni kulturni centar – načelnik Poljak: Ponovno ćemo oživjeti kulturni život i tradiciju naše Općine!

U centru Bednje niče novi, suvremeni prostor. Riječ je o polivalentnom kulturnom centru bednjanskog govora, a ovih dana uspješno je završena druga faza prenamjene postojeće kinodvorane u suvremenu polivalentnu dvoranu.

Kako nam je potvrdio načelnik Damir Poljak, treća faza projekta vrijedna je oko 7,5 milijuna kuna te je prijavljena na natječaj Ministarstva kulture i medija.

-U trećoj, odnosno zadnjoj fazi projekta slijedi kompletno opremanje i izgradnja kompletne infrastrukture – pojasnio je Poljak dodavši kako vjeruje da će u ovom mandatu projekt biti završen.

U suterenu novog objekta nalazit će se prostori za udruge, u prizemlju će biti kinodvorana u kojoj će svake subote biti organizirane projekcije filmova i predstave, a zgrada će imati i lift koji će omogućiti pristup osobama s invaliditetom. Na krovu će pak niknuti solarna elektrana od 30 kilovata zahvaljujući kojoj će troškovi održavanja i potrošnja energenata biti manji.

-Novi objekt omogućit će nam ponovno oživljavanje bogatog kulturnog života i tradicije koju je naša Općina imala kroz gotovo stoljeće prije toga – zaključio je načelnik Poljak.

Radovi su započeli krajem studenog 2020. godine kada je u sklopu prve faze srušena stara kinodvorana na čijem se mjestu gradi novi polivalentni kulturni centar. Investitor je Općina Bednja, a izvođač u ovoj fazi bila je varaždinska tvrtka Core upravljanje d.o.o.

Foto: FB Općina Bednja
tklopotan / www.sjever.hr
05.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.