Now Reading:
Naveliko se uređuju ivanečke ulice: nakon Aglomeracije, kompletna obnova Nazorove
Full Article 1 minutes read

Naveliko se uređuju ivanečke ulice: nakon Aglomeracije, kompletna obnova Nazorove

Unatoč tome što zima još uvijek traje, u Ivancu su krenuli s uređenjem ulica, pa su tako nedavno orezane i reducirane krošnje stabala u Nazorovoj ulici, kod stambenih zgrada iza Poslovnice FINA-e te u parku u Kumičićevoj ulici.

U Nazorovoj ulici orezane su krošnje 30-ak kuglastih bagremova, prvenstveno kako bi se spriječio lom grana koje bi u slučaju mokrog, teškog snijega, mogle ugroziti sigurnost građana i vozila.

Nakon što se u Nazorovoj izvedu aglomeracijski radovi, ta će ulica biti kompletno rekonstruirana. Uredit će se novi kolnik, nogostup i prilazi objektima te ukloniti sadašnji i zasaditi novi drvored, a položit će se i nove vodovodne cijevi.

Orezane su i krošnje velikih platana u parku kod stambenih zgrada iza FINA-e, koje su prijetile sigurnosti ljudi, zgrada i vozila. Reducirane su i krošnje nekoliko stabala u Kumičićevoj ulici, a uklonjeni su i panjevi.

Radove je naručio Grad Ivanec, a izvela ih je tvrtka CedrusForest iz Čakovca, koja je u provedenom natječajnom postupku bila najpovoljniji ponuditelj. Vrijednost obavljenih radova iznosi oko 128.000 kuna.

www.sjever.hr / ivanec.hr
04.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.