Now Reading:
Gradonačelnik Batinić o Ivkomu: Ovo nije ništa drugo nego nacionalizacija imovine. Izađite na referendum i izrazite svoje protivljenje!
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Batinić o Ivkomu: Ovo nije ništa drugo nego nacionalizacija imovine. Izađite na referendum i izrazite svoje protivljenje!

Građani Ivanca će se o pitanjima dovoza varaždinskog smeća na odlagalište u Jerovcu i pripajanju ivanečkih vodovoda i Ivkom – voda Varkomu izjašnjavati na referendumu 20. veljače, a ovih dana o svemu se oglasio i gradonačelnik Milorad Batinić koji je pojasnio što ovakva uredba hrvatske Vlade znači za ivanečku tvrtku i Grad Ivanec i njegove građane.

Kako je objasnio, Vlada je naložila da se Ivkom – vode pripoje Varkomu iz Varaždina i prenesu mu svu svoju imovinu koja je 31. prosinca 2021. godine bila vrijedna oko 100 milijuna kuna plus temeljni kapital koji iznosi oko 10,5 milijuna kuna nakon čega bi se Ivkom-vode ugasile i postale podružnica Varkoma.

Prema podacima koje je iznio Batinić, radi se o objektima vodoopskrbe i odvodnje koji su u vlasništvu Ivkom-voda, ukupno o 8.821 korisniku vodovoda i 1.725 korisnika kanalizacije.

-Ako jesmo pravna država, onda svega ovoga ne smije biti! Tko bi od vas pristao na to da vam netko dođe, uzme vrijednu tvrtku kojoj ste vlasnik i koju ste stvarali i preda je nekom drugom? A vi da u tom poduzeću nakon toga budete „mali od palube“. Kako je moguće da nam netko otima naše vlasništvo, to više što je Ustavom RH zagarantirana nepovredivost vlasništva? Smatram da ovo, što se sada pokušava napraviti s Ivkom-vodama, nije ništa drugo nego nacionalizacija imovine, i to u jednoj državi-članici EU! Stoga je Grad Ivanec pokrenuo postupak ispitivanja zakonitosti i ustavnosti Vladine Uredbe – naglašava Batinić.

Grad Ivanec bi ovime izgubio tvrtku koja se razvijala više od pola stoljeća, upravljanje sustavom i nadzor i kontrolu nad vodoopskrbom i odvodnjom na području Ivanca. Iako bi se vlasnički udio Grada u Varkomu povećao za otprilike duplo, kako kaže Batinić, to im ne donosi nikakav utjecaj jer će se sve odluke donositi u Varaždinu.

Izađite na referendum i izrazite svoje protivljenje takvim nastojanjima! Potpomognut HDZ-ovim ministrom Ćorićem, Varaždin se želi riješiti svoga smeća tako da ga prebaci nama preko plota i da nam istovremeno, potpomognut odlukom Vlade RH, uzme tvrtku Ivkom-vode sa svom njenom imovinom, uključujući i vodovode te kaptaže izvorišta na Ivančici – poručio je Batinić dodavši kako bi na taj način mogli poslati snažnu političku poruku, a Vlada bi možda mogla promijeniti svoje odluke.

www.sjever.hr / ivanec.hr
04.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.