Now Reading:
Ivkom-vode premale i nesposobne za ozbiljne investicije? Tko i zašto potkopava ugled ivanečke tvrtke, pitaju se u Gradskoj upravi
Full Article 2 minutes read

Ivkom-vode premale i nesposobne za ozbiljne investicije? Tko i zašto potkopava ugled ivanečke tvrtke, pitaju se u Gradskoj upravi

U proteklih nekoliko tjedana u raznim medijima pojavile su se teze o tome da su Ivkom-vode, koje bi se trebale pripojiti Varkomu iz Varaždina zbog čega će Ivančani 20. veljače izaći na prvi referendum u povijesti grada, premale i „nesposobne” za ozbiljne investicije, zbog čega se oglasili i iz Gradske uprave Ivanca.

-Ovakve izjave dolaze iz nekih, vrlo zainteresiranih krugova, koji brane Uredbu kojom je HDZ-ova Vlada naredila pripajanje ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda Varkomu Varaždin, a kojom se ovakav potez nastoji opravdati tezom da je ivanečka tvrtka dugoročno neodrživa – poručuju iz Grada uz pitanje tko i zašto želi potkopati ugled Ivkom-voda i kako to da su bile održive svih ovih godina, a sada odjednom više nisu.

Kako naglašavaju, ovakve tvrdnje demantiraju popis višegodišnjih investicija ivanečke tvrtke koje iznose više od 243 milijuna kuna, kao što su projektiranje i gradnja sustava odvodnje Aglomeracije Ivanec i izgradnja pročistača otpadnih voda vrijedna 216 milijuna kuna, izgradnja sustava odvodnje sanitarnih voda naselja Bednja s pročistačem vrijedna 7,5 milijuna kuna i izgradnja prve faze sanitarne odvodnje i pročistača u Bedencu u vrijednosti od 8 milijuna kuna.

S obzirom da su temeljem višegodišnjeg programa gradnje Hrvatskih voda na području Ivanca planirana ulaganja teška 115 milijuna kuna, iz Gradske uprave se pitaju bi li Hrvatske vode doista planirale takve investicije putem tvrtke koja se sada nastoji prikazati kao neodrživa.

tklopotan / www.sjever.hr / ivanec.hr
02.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.