Now Reading:
Građani mogu odahnuti: u Samoboru neće doći do poskupljenja plina
Full Article 2 minutes read

Građani mogu odahnuti: u Samoboru neće doći do poskupljenja plina

Zbog najava o potencijalnom povećanju cijena plina u Hrvatskoj, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot sastala se s direktorom ENERGO METANA d.o.o. Antuom Oklopčićem koji je naglasio kako će cijene plina za njihove korisnike biti stabilne do 30. rujna ove godine.

Dosad nije bilo povećanja cijena, a kako je najavio Oklopčić, neće ih ni biti jer je tvrtka na vrijeme po povoljnim cijenama kupila dovoljne količine plina za svoje korisnike.

-Svi naši kupci mogu biti sigurni da promjena do 30. rujna ove godine neće biti. Teško je predvidjeti kretanje cijene nakon tog datuma jer je riječ o globalnim trendovima i cijenama na burzama na koje ne možemo utjecati. Prema sadašnjim prognozama na međunarodnom tržištu  za očekivati je da će nakon 1. listopada doći do porasta cijena i mi ćemo tu napraviti sve da taj mogući porast bude što manji – napomenuo je Oklopčić.

Gradonačelnica Škrobot istaknula je kako Grad Samobor prati situaciju te se razmatra nekoliko mjera koje bi mogle pomoći krajnjim korisnicima, ako bude potrebe za reakcijom. 

-Kada znamo da mnogim poduzetnicima u Hrvatskoj stižu višestruko veći računi za plin, drago mi je da naši lokalni poduzetnici, korisnici ENERGO METANA, neće imati taj udar. To šalje poruku da Grad Samobor stvara uvjete koji osiguravaju ostanak poduzetnika i privlačenje novih, što dokazuju investicije koje nam dolaze u Samobor – rekla je Škrobot.

www.sjever.hr / samobor.hr
02.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.