Now Reading:
Međimurska županija je broj 1 po povlačenju EU sredstava – Posavec: Infrastrukturne projekte rješavamo europskim novcem, a izvorne proračunske prihode usmjeravamo prema građanima
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija je broj 1 po povlačenju EU sredstava – Posavec: Infrastrukturne projekte rješavamo europskim novcem, a izvorne proračunske prihode usmjeravamo prema građanima

Međimurska županija najuspješnija je županija u Hrvatskoj po povlačenju sredstava Europske unije. Naime, povukli su najviše sredstava iz EU po stanovniku, a vodeći su i po rastu povučenog novca u razdoblju od 2017. do 2020. godine te po udjelu povučenih sredstava u odnosu na ostale županije.

Prošlog je ljeta završen i jedan od najvećih projekata sufinanciranih iz EU fondova – rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovca u Muzej nematerijalne baštine, a sam je natječaj bio jedan od najkompleksnijih za prijavu.

Među brojnim projektima koji su financirani sredstvima Europske unije niz je projekata u turističkom sektoru kojima je cilj razvijati Međimurje kao najuspješniju destinaciju kontinentalnog turizma.
-Međimurje su domaći i strani turisti prepoznali kao odličnu turističku destinaciju, što potvrđuju i posljednje brojke dolazaka i noćenja za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, prema kojima smo ostvarili rast u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu – ističe župan Matija Posavec.

Dodaje kako je misao vodilja Međimurske županije da se potrebe za infrastrukturnim projektima zadovolje prijavama na natječaje za EU fondove, dok se izvorni prihod proračuna Međimurske županije usmjerava prema građanima kroz modele financiranog prijevoza za učenike, stipendije za učenike, potpore učenicima, umirovljenicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

a.kučić/sjever.hr
01.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.