Now Reading:
Započela je “Prometna učilica” – državno natjecanje iz poznavanja prometnih propisa – uključite se i osvojite vrijedne nagrade
Full Article 2 minutes read

Započela je “Prometna učilica” – državno natjecanje iz poznavanja prometnih propisa – uključite se i osvojite vrijedne nagrade

U razdoblju od 20. siječnja do 12. ožujka provodi se državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike svih razreda osnovnih i srednjih škola, poznato pod nazivom “Prometna učilica”. Svi učenici u natjecanju mogu sudjelovati pojedinačno, ali isto tako i za svoj razred ili svoju školu, zajedno s drugim učenicima.

Natjecanju će se moći pristupiti putem internet stranice Prometna učilica, na kojoj će učenici moći koristiti sve sadržaje vezane za natjecanje i pristupiti na osam ispita, od kojih će se četiri bodovati za konačni plasman. Dovoljno je da se učenik prijavi sa svojim korisničkim podacima, potvrdi svoj razred i podatke te skuplja bodove.

Za najbolje osnovne škole, najbolji razred osnovne škole, najbolje učenike i voditelja najboljeg razreda osnovnih škola, kao i za najbolje srednje škole i njihove učenike i voditelje natjecanja predviđene su nagrade.

Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu, a provodi se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet.

www.sjever.hr

26.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.