Now Reading:
Bliži se Noć muzeja: doznajte što vam je pripremio Muzej Međimurja
Full Article 2 minutes read

Bliži se Noć muzeja: doznajte što vam je pripremio Muzej Međimurja

Bliži se ovogodišnja, 17. po redu Noć muzeja u koju će se svojim bogatim programima uključiti i Muzej Međimurja Čakovec.

Noć muzeja održat će se idući petak, a trajat će od 9 sati ujutro pa sve do ponoći. Uključeni su stalni postavi Riznice Međimurja i palače Starog grada Zrinskih, izložbeni salon, multimedijalna dvorana i Muzejsko – informativni centar.

Posjet svim stalnim postavama i izložbenom salonu je besplatan od 18 sati, a za ulaz je potrebna valjana covid potvrda.

Iako se pandemijska situacija od prošle godine nije mnogo promijenila, za razliku od 2021. u kojoj je Noć muzeja obilježen isključivo „online“ programima, cijepljenje građana i uvođenje covid potvrda omogućit će kontrolirano provođenje manifestacije u realnom vremenu i prostoru.

Ovogodišnja tema je „Muzeji između stvarnog i digitalnog”, a iako će stalni postavi Muzeja Međimurja biti otvoreni za besplatan razgled od 18 sati, s programom za školsku djecu kreće se već od jutarnjih sati.

Učenici će u dvije radionice dobiti priliku isprobati i upoznati tehnologiju virtualnih i naočala za hologramske projekcije, dok će se na službenom otvorenju održati promocija Knjige legendi i turističkoga proizvoda projekta „Living castles“ u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja s početkom u 18 sati.

Detaljan program dostupan je ovdje.

Foto: FB Muzej Međimurja Čakovec
www.sjever.hr / visitcakovec.com
19.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.