Now Reading:
Formula Student Alpe Adria postala službeno natjecanje: ove godine u Novi Marof dovodi čak 50 timova iz cijelog svijeta
Full Article 2 minutes read

Formula Student Alpe Adria postala službeno natjecanje: ove godine u Novi Marof dovodi čak 50 timova iz cijelog svijeta

Dvadesetak organizatora postiglo je ono o čemu su donedavno mogli samo sanjati – od malog događaja, na kojem je ne tako davne 2017. godine sudjelovalo samo 6 regionalnih timova, do službenog natjecanja koje će ove godine ugostiti 50 timova iz cijeloga svijeta.

Mladi organizacijski tim prošle je godine u Novi Marof doveo najambicioznije studente iz cijele Europe, a sve s ciljem razvoja STEM područja u Hrvatskoj, razvoja studentskog aktivizma kao i poslovnog umrežavanja. Prošlogodišnje izdanje brojalo je 700 studenata iz 37 europskih timova, 20 organizatora, 60-ak sudaca iz renomiranih svjetskih tvrtki, ali i 20-ak volontera.

Dokaz da je održani događaj bio odrađen kvalitetno stigao je početkom ove godine u vidu uvrštavanja FS Alpe Adrije na službeni Formula Student kalendar, a svi ostvareni bodovi ući će na svjetsku rang listu.

Put do ovog priznanja nije bilo lagan te je bilo potrebno zadovoljiti brojne kriterije poput strogih sigurnosnih mjera i osigurati da se utrke odvijaju sukladno FS pravilniku, a nagrađeni su i trud i ambicioznost.

Brojne pogodnosti proizlaze iz ovog priznanja; ove godine organizatori očekuju prijave timova iz cijeloga svijeta s obzirom da timovi mogu biti sigurni da se sve odvija po unaprijed utvrđenim pravilima. Iako je status službenog natjecanja FS Alpe Adriji donio bolju povezanost s drugim natjecanjima, timovima, ali i pokroviteljima, organizatori moraju proširiti i svoj organizacijski tim s obzirom na veći obim posla.

Ovogodišnje natjecanje održat će se na karting stazi ST Rauš u Novom Marofu te time doprinijeti i razvoju turizma i kulture u sjevernoj Hrvatskoj.

Trud, rad i volja uvijek se isplate, a ova priča samo je još jedan dokaz za to.

www.sjever.hr
18.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.