Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA I u novom tjednu jutarnji minusi, ali i južina, kratkotrajno zatopljenje te oborine
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA I u novom tjednu jutarnji minusi, ali i južina, kratkotrajno zatopljenje te oborine

Novi nam tjedna donosi šaroliko vrijeme: bit će i sunca i oblaka, i minusa i viših temperatura (čak i iznad 10 stupnjeva), a neki od ovih sedam dana donose nam i oborine.

Hrvatska danas

Danas će biti djelomice, osobito na Jadranu i pretežno sunčano, najavljuju iz DHMZ-a. Ujutro u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu lokalno magla, a uz promjenjivu naoblaku uglavnom na otocima u Dalmaciji može pasti malo kiše. Prema večeri naoblačenje sa sjevera, u Slavoniji uz mjestimice malo kiše ili susnježice.
Vjetar slab, na istoku i na Jadranu umjeren sjeverozapadni.
Najniža temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša od 6 do 10, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu uglavnom između 11 i 15 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će kao i prethodnih dana biti povoljne u većem dijelu zemlje. Ujutro je potrebna adekvatna zaštita od hladnoće i magle u unutrašnjosti zemlje. Uz prikladno odijevanje danju mnogi će se meteoropati i kronični bolesnici osjećati dobro. Lagane šetnje mogu pridonijeti dobrom općem stanju. Prema kraju dana najosjetljiviji meteoropati na krajnjem istoku zemlje mogu osjetiti manje tegobe.

Vrijeme u nastavku tjedna

Djelomice, osobito na Jadranu i pretežno sunčano, a u utorak uz povećanu naoblaku na kopnu lokalno malo kiše ili susnježice, ponajprije u Slavoniji. U četvrtak naoblačenje s kišom, češćom na Jadranu i uz njega, a uz zahladnjenje u gorskim predjelima moguće je i malo snijega.
Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, u srijedu prolazno jugozapadni. Na Jadranu u utorak umjerena bura, na jugu i jak sjeverni vjetar, a potom većinom umjeren jugozapadni te jugo.

Temperatura bez veće promjene, osim u četvrtak, kad će biti nekoliko stupnjeva toplije nego prethodnih dana. Od petka pa do kraja tjedna ponovo hladnije.

www.sjever.hr/DHMZ
17.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.