Now Reading:
Načelnik Ban: Općinsko vijeće ne zna se ponašati ni donositi zakonske odluke. To nije Vijeće koje može voditi Bedekovčinu
Full Article 3 minutes read

Načelnik Ban: Općinsko vijeće ne zna se ponašati ni donositi zakonske odluke. To nije Vijeće koje može voditi Bedekovčinu

Općinsko vijeće Bedekovčine radno je započelo ovo godinu novom sjednicom. No, ono što ne veseli je razlog sazivanja i održavanja prve sjednice u 2022. odnosno činjenice da je sjednica sazvana izvanredno zbog ispravljanja grešaka u odlukama Vijeća iz protekle godine. Kako je pojasnio i sam načelnik Darko Ban sjednica je sazvana kako bi se popravile zadnje odredbe koje nisu donesene u skladu sa zakonom što pokazuje da je, naglasio je Ban, Općinsko vijeće neozbiljno.

-Općinsko vijeće ne zna se ponašati ni donositi zakonske odluke. To nije vijeće koje može voditi Bedekovčinu – poručio je kratko Ban. Naime, kao načelnik, Ban je ukazao na pojedine odluke koje je Vijeće donijelo a koje nisu bile usklađene sa zakonom. Ujedno je predstavio Vijeću preporuke da se nepravilnosti izmjene.

A nakon što je Vijeće prihvatilo te preporuke, ispravilo svoje greške, donijete su i izmjene odluka. Jedna od tih odluka odnosi se na izvršenje proračuna, točnije na dio kojim se sufinancira rad vrtića.

Kako je pojasnio načelnik, s obzirom da prema trenutnom broju djece i ekonomskoj cijeni Dječjeg vrtića Bedekovčina, predviđena sredstva ne bi bila dovoljna za podmirenje redovnih mjesečnih rashoda vrtića nužno je bilo donijeti ovu odluku.

-Na temelju izmjene odluke o izvršenju proračuna Dječji vrtić Bedekovčina financirat ćemo prema njihovim stvarnim mjesečnim potrebama i na temelju broja djece. Općina financira i plaće osobnih asistenata za djecu s teškoćama u razvoju i pripravnika odgojitelja zbog čega ćemo, kada je potrebno financirati i dio iznad ekonomske cijene vrtića – poručio je načelnik Ban.

Ban je dodatno pojasnio da prema posljednjoj odluci Vijeća nije trenutno osigurano dovoljno sredstava i da zbog toga u pitanje dolazi isplata primanja zaposlenicima. Apelirao je na Vijeće da treba promijeniti odluku kojom bi Općina mogla sufinancirati iznad 67 posto ekonomske cijene vrtića kako bi bilo dovoljno novaca za sve njihove potrebe.

-Kada se otvori dograđeni dio vrtića onda će i više djece pohađati vrtić čime će biti i više sredstava. Tada će vrtić više prihodovati te će uz sufinanciranje od strane Općine biti dovoljno financijskih sredstava da isplata primanja više ne dolazi u pitanje – završio je načelnik.

Ujedno je još jednom pozvao nadležne da što prije dovrše tehnički pregled dograđenog dijela vrtića kako bi se i taj dio stavio u funkciju. Podsjećamo, tehnički pregled traje neuobičajeno dugo, a sama duljina trajanja možda je i jedinstvena u Hrvatskoj jer nikada se, prema riječima načelnika, nije tako dugo otezalo. Sve to koči otvaranje dograđenog dijela vrtića, a samim time i polazak većeg broja djece u vrtić.

www.sjever.hr
16.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.