Now Reading:
Izletom na Učku uključite se u humanitarnu akciju!
Full Article 2 minutes read

Izletom na Učku uključite se u humanitarnu akciju!

HPD Zaprešić u nedjelju, 16. siječnja, organizira planinarski izlet Vojak – Land art staza – „Po vrhovima Učke i Ćićarije“, a sudjelovanjem se priključuju akciji Hrvatske udruge za Epilepsiju „50 milijuna koraka za epilepsiju“.

Staza za Vojak počinje odmah iza doma na Poklonu. Na vrhu je toranj i vidikovac s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda cijele Hrvatske planinarske obilaznice. Vide se cijela Istra, Kvarnerski zaljev, Velebit, Risnjak, Snježnik te niz drugih vrhova. Zahtjevnost je srednje kondicijska, uspon oko 1,5 sati.

Land art staza kreće iza planinarskog doma, sastoji se od niza umjetničkih instalacija, točaka čiji je autor Boris Pecigoš kao što su Travnati vršak, Vilinsko sijelo, Ljubavni kamen, Crveno stablo … Zahtjevnost je lagane šetnje oko 2 sata.

„Po vrhovima Učke i Ćićarije“ nova je obilaznica, niz vrhova i sve su kontrolne točke unutar 2,5 sata od planinarskog doma Poklon. Vrhovi su prvorazredni vidici, a izdvajaju se Lužinski breg, Vojak i Ošalj vrh. Zahtjevnost je srednje kondicijska.

Svatko izabire ponuđene opcije prema osobnoj kondicijskoj spremi. Polazak je iz Zaprešića, terminal, u 6.00 sati. Pauza za kavu na odmorištu Ravna gora. Hrana iz ruksaka. Oprema je standardna planinarska prema vremenskim uvjetima.

Više informacija možete dobiti na broj 099/2660-929 (Darko).

www.sjever.hr
08.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.