Now Reading:
Noć muzeja sve je bliže, a korona nikako da ode dalje. Provjerili smo što ove godine pripremaju Muzeji Hrvatskog zagorja
Full Article 1 minutes read

Noć muzeja sve je bliže, a korona nikako da ode dalje. Provjerili smo što ove godine pripremaju Muzeji Hrvatskog zagorja

U 2022. godini održat će se sedamnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Pandemija koronavirusa uzrokovala je tijekom protekle dvije godine otkazivanje brojnih događaji i prilagođavanje epidemiloškoj situaciji, a mi smo odlučili provjeriti kako teku pripreme za najvažniju muzejsku noć u Muzejima Hrvatskog zagorja.

S pet ustrojstvenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja u Noći muzeja neće sudjelovati njih čak četiri (Dvor Veliki Tabor, Muzej Krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna i Muzej „Staro selo” Kumrovec), potvrdio nam je to ravnatelj Jurica Sabol dodavši kako Muzeji Hrvatskog zagorja u Noći muzeja muzeja ne sudjeluju ponajviše zbog vodstva Hrvatskog muzejskog društva.

Posjetiti ipak možete Galeriju Antuna Augustinčića u Klanjcu, u nadi da će iduće godine u muzejskoj noći sudjelovati svi zagorski muzeji.

Noć muzeja zakazana je za 28. siječnja s početkom u 18 sati. Programi koji za to imaju uvjete bit će organiziran u stvarnom vremenu i prostoru i stvarnim posjetiteljima, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, a svi programi bit će dostupni putem digitalnih kanala.

abrkic/sjever.hr
04.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.