Now Reading:
Najljepši rođendanski poklon: zahvaljujući pomoći Zagrebačke županije DVD Luka bogatije za novu vatrogasnu opremu
Full Article 2 minutes read

Najljepši rođendanski poklon: zahvaljujući pomoći Zagrebačke županije DVD Luka bogatije za novu vatrogasnu opremu

Povodom 75. obljetnice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Luka članovima društva uručena je nova vatrogasna oprema. Za 18 operativaca nabavljeno je 16 novih vatrogasnih kompleta, a riječ je o DVD-u koje danas broji pedesetak članova.

Kako je naglasio predsjednik DVD-a Mijo Mijatović, za nabavu pet navalnih vozila i 11 kombinezona Zagrebačka je županija izdvojila 33 tisuće kuna.

-Već iduće godine moramo nabaviti novije navalno vozilo te krenuti u gradnju novih garaža, jer sadašnje uskoro postaju dio dječjeg vrtića – rekao je Mijatović govoreći o planovima društva u idućem razdoblju.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović poručio je kako je s 21 tisućom dobrovoljnih vatrogasaca Zagrebačka županija prva u Hrvatskoj, a za njihov rad godišnje izdvaja više od 5 milijuna kuna.

-Nisu to mala sredstva, ali vi ih svojom aktivnošću i požrtvovnošću zaslužujete i zato će Županija vatrogascima na pomoći biti i ubuduće – rekao je Tomljenović.

Ovom prigodom uručene su i posebne zahvalnice Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje i Vatrogasne zajednice grada Petrinje DVD-u Luka, zapovjedniku Željku Grgoiću, Matiji Krsniku i Ivanu Žaobiju za poseban doprinos i pomoć VZG-u Petrinja, JVP-u Petrinja i gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa.

Zahvalnice im je uručio predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, koji je tom prigodom istaknuo da su vrbovečki vatrogasci među prvima stigli u Petrinju pružiti pomoć nakon razornog potresa koji se dogodio 29. prosinca 2020. godine.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
03.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.