Now Reading:
Ante Živković i Tea Faber pobjednici 43. Novogodišnje utrke u Varaždinu!
Full Article 2 minutes read

Ante Živković i Tea Faber pobjednici 43. Novogodišnje utrke u Varaždinu!

Nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, varaždinska sportska tradicija je nastavljana pa je u ponoć, na prijelaz iz 2021. godine u 2022. godinu, startala 43. Novogodišnja utrka, prvi sportski događaj u Hrvatskoj u novoj godini.

Nastupilo je 300 trkačica i trkača iz pet zemalja, a pobjednici 4,6 kilometara duge utrke varaždinskim gradskim ulicama i trgovima su Ante Živković s rezultatom 14:35 i Tea Faber s 15:45, oboje iz AK Dubrovnik. Drugo i treće mjesto pripalo je Matiji Aviroviću iz TK Sisak (15:36) i Marku Martinčiću iz AK Varaždin (15:37) odnosno Simoni Jambrošić iz AK Varaždin (16:17) i Petri Katanec iz AK Dinamo-Zrinjevac (17:33).

Ante Živković Novogodišnju je utrku trčao drugi put.

Prva pobjeda, super osjećaj, nije moglo početi bolje. Ovo je jedinstvena utrka i zanimljivo je trčati ovdje. Rezultat je odličan i nadam se takvom nastavku godine – kazao je Živković.

I Tea Faber, u trećem nastupu na Novogodišnjoj utrci, pobijedila je prvi put.

– Fenomenalan je osjećaj započet novu godinu pobjedom na ovako dobroj utrci. Godina je dobro počela i samo da nema ozljeda, da ostanem u dobrom treningu i rezultati će doći sami po sebi – rekla je Faber.

43. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda“ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

– Izuzetno smo zadovoljni jer je svih 300 mjesta, s obzirom da je bio limitiran broj, popunjeno u rekordnom roku od sedam dana i traži se mjesto više, ali nažalost to ne možemo omogućiti. Izuzetno nam je bilo važno da nastavimo tradiciju s obzirom da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine. Mnogi su nam trkači rekli da ne mogu zamisliti drukčiji početak nove godine nego trčeći i to je pokazatelj koliko je vrijedna ova utrka – naglasila je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici.

Inače, varaždinska Novogodišnja utrka u posljednjih je nekoliko godina rasla po broju natjecatelja o čemu svjedoči i rekordnih 550 sudionika u posljednjem održanom izdanju prije pandemije, 1. siječnja 2020. godine.

www.sjever.hr
01.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.