Now Reading:
Mursko Središće dobiva suvremeni interpretacijski centar rudarstva!
Full Article 2 minutes read

Mursko Središće dobiva suvremeni interpretacijski centar rudarstva!

Kroz prekogranični projekt Energy tour Grad Mursko Središće dobit će dva ozbiljna turistička proizvoda, Spomen park naftaštva u Peklenici i interpretacijski centar u Spomen domu rudarstva.

Tako su u četvrtak gradonačelnik Dražen Srpak i direktor i vlasnik zajednice gospodarskih subjekata Multimedija i ELTEL d.o.o. iz Čakovca potpisali ugovor o izvođenju radova kojima će se u Spomen domu rudarstva postaviti multimedijalna oprema čime će bivši separator ugljena biti pretvoren u suvremeni interpretacijski centar rudarstva.

Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo jedan veliki korak u kreiranju jedinstvene turističke ponude na podurčju Murskog Središća i da je to i planirano još otkako je separator ugljena otkupljen 2018. godine.

Iako će s dva zaokružena turistička proizvoda već postati ozbiljnija destinacija, tu ne namjeravaju stati. Dodatna multimedijalna oprema već je prijavljena i na natječaj Ministarstva kultura, baš kao i završetak radova na etno kući, koja bi trebala pričati priču o drugoj strani života Središćanaca.

Uz Šetnicu svete Barbare koja svake godine plijeni novim sadržajem, centar za posjetitelje Med dvemi vodami koji se nalazi u Križovcu i ostale sadržaje, jedan dan bi uskoro mogao biti i premalo za turistički obilazak Murskog Središća.

www.sjever.hr / mursko-sredisce.hr
31.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.