Now Reading:
Ministar Beroš o proslavi Nove godine: Pozivanje na masovno okupljanje je krajnje neodgovorno!
Full Article 2 minutes read

Ministar Beroš o proslavi Nove godine: Pozivanje na masovno okupljanje je krajnje neodgovorno!

Iako Hrvatska još uvijek ne bilježi značajan porast zaraze omikron varijantom koronavirusa, ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako nas on u narednim tjednima vjerojatno neće obići te da možemo očekivati porast broja zaraženih.

Broj novozaraženih je u srijedu prešao brojku od 5700 osoba, a preminula je 41 osoba što nije zabrinjavajuće, ali u kontekstu zbivanja u ostatku Europe, rekao je Beroš, moramo biti oprezni, pridržavati se mjera i pozivati građane na cijepljenje trećom dozom za koju je dokazano da značajnije štiti od zaraze novom varijantom.

Ministar se osvrnuo i na izjave pojedinih lokalnih čelnika koji pozivaju na masovna okupljanja što je, kako kaže, neodgovorno u vrijeme globalne pandemije.

Demokracija i sloboda pretpostavljaju određenu odgovornost, odgovornost za zdravlje i živote naših sugrađana. Pozivanje na masovna okupljanja u vrijeme globalne pandemije, kada se mnoge zemlje zatvaraju, je krajnje neodgovorno i ne pokazuje brigu za zdravlje i živote naših sugrađana – poručio je Beroš i osudivši takve izjave naglasio kako je poznat epidemiološki okvir u kojem je moguće razveseliti se, a sve izvan toga je opasno.

-Kao čovjek, ministar, liječnik, moram ustati u obranu zdravlja građana. Molim vas slušajte stručnjake, izbjegavajte masovna okupljanja, cijepite se i na taj način spriječite gubitak novih života – zaključio je Beroš.

www.sjever.hr / HRT
29.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.