Now Reading:
Župan Posavec: Gospodarske brojke u Međimurju rasle su 14. godinu zaredom, a očekujem i dinamičnu i poduzetnu 2022.!
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec: Gospodarske brojke u Međimurju rasle su 14. godinu zaredom, a očekujem i dinamičnu i poduzetnu 2022.!

Župan Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina u četvrtak su organizirali božićno-novogodišnji prijem, osvrnuvši se na godinu koja je na izmaku te najavivši planove za onu koja je pred vratima.

Ova je godina bila puna izazova, godina koja je nekima bila uspješna, nekima nešto manje uspješna, nekome laka, nekome teška, rekao je Posavec.
-U svakom slučaju, kad generalno podvučemo crtu i vidimo gospodarske brojke u Međimurju, one su rasle 14. godinu zaredom. U ovome trenutku bilježimo preko 5 milijardi kuna izvoza roba i usluga međimurskoga gospodarstva i nešto manje od 3 milijarde kuna uvoza. Dakle, naše gospodarstvo još uvijek dvostruko više izvozi, nego što uvozi – rekao je Posavec dodavši da je vidljiv rast po svim gospodarskim parametrima.
-Nikad manje nezaposlenih i stopa je trenutno 4,2 posto, jednako tako najbolji omjer u Hrvatskoj radno aktivnog stanovništva i umirovljenika 1:66 – kazao je međimurski župan.

Naglasio je kako su svi ciljevi zacrtani na početku godine ispunjeni kroz niz investicija u obrazovanju, zdravstvu, kulturnoj baštini, prometnoj infrastrukturi.
-Očekujem da nam iduća godina bude još bolja, da bude godina proaktivnosti, godina u kojoj ćemo svo stečeno znanje, iskustvo i dosadašnji angažman u privlačenju europskih sredstava uspjeti pretvoriti u priliku. Očekujem dinamičnu i poduzetnu 2022. godinu – zaključio je Posavec.

Glavina pak je istaknuo da su njegova očekivanja da se iduće godine počne ostvarivati ono što se dugo očekuje, a to je da Hrvatska više ne bude na dnu ljestvice razvijenosti zemalja Europske unije.

-Želim i da realno povećanje mirovina ne bude nikad dosanjani san umirovljenika, a svima nama, žiteljima Međimurja želim da i nadalje budemo ono po čemu smo poznati – marljivi, poduzetni, inovativni, kvalificirani te da u skladu s time budemo i adekvatno plaćeni – kazao je Glavina.

a.kučić/sjever.hr
23.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.