Now Reading:
Nezaobilazno mjesto na adventskoj karti Zagreba nalazi se u prolazu Matice hrvatskih obrtnika – saznajte što se tamo skriva!
Full Article 3 minutes read

Nezaobilazno mjesto na adventskoj karti Zagreba nalazi se u prolazu Matice hrvatskih obrtnika – saznajte što se tamo skriva!

Nezaobilazno mjesto na adventskoj karti Zagreba ove će godine biti prolaz Matice hrvatskih obrtnika, na adresi Ilica 49. Zašto? Dovoljno je samo da provirite u jedan od izloga i bit će vam jasno da je ovo mjesto i za djecu i za odrasle, da se tu pričaju neke priče iz davnina na sasvim novi način, da je ovo mjesto zabave i educiranja o tradiciji, mjesto na kojem možete zastati i diviti se, ali i kupiti savršeni božićni poklon s jedinstvenom porukom.

Kako je ovo sve moguće?

Tradicijske hrvatske igračke od drveta, one šarene, maštovite i zabavne, pričaju jednu davnu priču i vraćaju nas u bezbrižnost djetinjstva. No one nisu samo dio djetinjstva naših djedova i baka, mama i tata – od zaborava ih čuvaju marljive ruke naših obrtnika, hrvatskih čuvara tradicije.

Ove će igračke ispuniti čitav prostor u prolazu Matice. Smjestit će se na girlande, na božićna drvca, na promo pult, htjet će se fotografirati s vama u posebnom foto corneru, a ušetat će i na dječje radionice te poslužiti kao rekviziti.

Hmmm, dječje radionice – o čemu se ovdje radi?

Dok će donji dio prolaza poslužiti kao izložbeno-prodajni prostor, na galeriji će se odvijati prava dječja čarolija: pjesma, gluma, čitanje, slušanje, kreativne radionice i sve što je potrebno za zabavno, čarobno adventsko vrijeme.

Krenimo od pjesme! Svake nedjelje za pravi božićni ugođaj pobrinut će se dječji zborovi koji će ispuniti prostor galerije s najljepšim adventskim pjesmama i dati odličan zvučni zapis zanimljivim programima na galeriji.

Znamo da dječja mašta i ruke mogu svašta, a to će nam i dokazati na radionicama u kojima će izrađivati krpene lutke, male drvene igračke i bojati prstićima. Šlag na vrhu torte (ili zvijezda na vrhu bora) je to što će upravo te suvenire, koje su sami izradili, ponijeti sa sobom doma.

A povodom godine čitanja u Hrvatskoj, održat će se serija predstava Tata slikovnica. No, nije ovo samo klasično tatino čitanje dječjih priča iz slikovnica. Ovaj superzabavni tata čita, glumi, pjeva, svira, ponekad se i malo glupira, no uvijek educira o važnim temama poput zdravih navika, važnosti čitanja te učenju kroz igru, smijeh i zabavu!

Kako bi i školarci mogli prisustvovati u što više programa, oni će se odvijati svake subote i nedjelje, a nakon Božića (za vrijeme praznika) svakim radnim danom.

Božić je doba darivanja i pomaganja drugima, doba smijeha i veselja, doba ljubavi i mira.

Prolaz Matice hrvatskih obrtnika želi dati osmijeh i radost onima kojima je to najviše potrebno, pa će tako u suradnji s Malim Teatrom biti organizirana posebna božićna predstava za štićenike Dječjeg doma, a za potpuni doživljaj bit će im podijeljeni i božićni pokloni.

U jedno smo sigurni: prolaz Matice ovog je Adventa mjesto pozitivnih emocija, dječjeg smijeha, šarenila tradicijskih igračaka i čarobnih priča. Prolaz Matice mjesto je pravog božićnog duha!

www.sjever.hr/adventzagreb.hr
20.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.