Now Reading:
Epidemiologinja HZJZ-a otkrila: Smanjit ćemo trajanje covid potvrda
Full Article 2 minutes read

Epidemiologinja HZJZ-a otkrila: Smanjit ćemo trajanje covid potvrda

Hrvatska će morati revidirati trajanje COVID potvrda u skladu s preporukama europskih stručnjaka, izjavila je u ponedjeljak epidemiologinja iz HZJZ-a Iva Pem Novosel u emisiji “U mreži Prvog”.

Potvrde će vrijediti kraće, a na nivou EU-a najavljuje se skraćenje njihova trajanja na devet mjeseci, dodala je Pem Novosel, a prenosi HRT.
-Do sada smo smatrali da nakon preboljenja i potpunog cijepljenja s dvije doze ta zaštita traje 12 mjeseci, odnosno i COVID potvrde vrijedile su 12 mjeseci. Međutim sada, u sklopu novih okolnosti širenja omikrona Europom, a vjerojatno i kod nas, i mi ćemo morati revidirati njihovo trajanje u skladu s preporukama europskih stručnjaka – rekla je Pem Novosel.

Na putanje hoće li biti ublažavanje mjera tijekom blagdana, Pem Novosel je odgovorila da je za donošenje mjera nadležan nacionalni Stožer civilne zaštite, donosi HRT.
-Ja mogu reći ono što je preporuka Europskog centra za prevenciju i suzbijanje bolesti, koji sugerira da se te mjere pojačaju, tako da bi bilo korisno, ako želimo izbjeći zarazu, da osobe koje su osjetljivije ili nisu preboljele ili se cijepile, izbjegavaju veća okupljanja te se pridržavati osnovnih epidemioloških mjera – rekla je.

screenshot/HRT
www.sjever.hr/HRT
20.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.