Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Možda ovaj tjedan nije bio posebno lijep, ali pogledajte kako će završiti!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Možda ovaj tjedan nije bio posebno lijep, ali pogledajte kako će završiti!

Pred nama je posljednji adventski vikend koji će, kao i prethodna tri, biti bogat predblagdanskim događanjima u gotovo svim gradovima i mjestima, a ako se pitate hoće li nam vrijeme dozvoliti da u svemu što nam se nudi i uživamo, evo odgovora!

Za danas nam ih DHMZ-a najavljuju barem djelomice sunčano vrijeme u unutrašnjosti, a povećane naoblake bit će ponajprije na istoku zemlje. Uglavnom ujutro samo mjestimice na kopnu moguća je slaba kiša ili rosulja, lokalno i magla.
Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, lokalno s olujnim udarima, prema otvorenom moru ponegdje i sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu od 5 do 9 °C. Najviša dnevna između 6 i 10, duž obale te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 12 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Razmjerno povoljne biometeorološke prilike očekuju se na području većeg dijela zemlje. Kronične srčane i plućne bolesnike u krajevima u unutrašnjosti upozoravamo na hladnije jutro uz mogućnost magle, no uz sunčana razdoblja tijekom dana mnogi ljudi osjetit će poboljšanje općeg zdravstvenog stanja i raspoloženja. Najmanje povoljne biometeorološke prilike očekuju se na krajnjem istoku zemlje. Bura će na Jadranu pojačavati osjet hladnoće, pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu.

Vrijeme do kraja tjedna

Subota i nedjelja donose nam pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano vrijeme. Na kopnu mjestimice moguća magla, ponajprije u nedjelju kad je može biti i na sjevernom Jadranu, osobito duž zapadne obale Istre.
Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar koji će u nedjelju prolazno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.
Jutarnja temperatura zraka na kopnu u padu, a dnevna posvuda bez veće promjene.

Bit će hladno, to stoji, ali ono što je važnije jest da nas za vikend ni u čemu neće ometati kiša, a kamoli snijeg. Stoga, toplo se obucite, izađite i uživajte u društvu najmilijih i čarima predbožićnih događanja.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
17.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.