Now Reading:
U petak premijera varaždinskog „Tartuffea“, u subotu bijenale kazališnog plakata
Full Article 1 minutes read

U petak premijera varaždinskog „Tartuffea“, u subotu bijenale kazališnog plakata

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u petak u 19.30 premijerno će biti izveden „Tartuffe, Tartuffe, tartuffe“, a predstavu u kojoj Jean-Baptiste Poquelin Moliere ismijava poroke koji su i danas duboko ukorijenjeni u društvu, varaždinsko kazalište pripremilo je u prijevodu Vladimira Gerića i režiji Ivana Plazibata.

Plazibat je rekao da je u teškim vremenima pandemije veliki varaždinski ansambl s radošću pripremao predstavu te da su u ovom klasiku tražili život, interpretaciju primjerenu našem vremenu.

U predstavi glume Marinko Prga (Orgon), Karlo Mrkša (Tartuffe), Hana Hegedušić (Elmira), Sunčana Zelenika Konjević (Dorine), Ljiljana Bogojević (Madame Pernelle), Matko Buvač (Damis), Elizabeta Brodić (Mariane), Filip Eldan (Valere), Robert Španić (Cleante) i Nikša Eldan (kraljevski namjesnik / g. Loyal). Scenografkinja je Irena Kraljić, kostimografkinja Petra Pavičić, koreografkinja Matea Bilosnić, oblikovateljica rasvjete Vesna Kolarec, a skladatelj Damir Šimunko.

Dan nakon premijere, u subotu, u prostoru bivše knjižnice u zgradi kazališta, u 18 sati bit će otvoreno 7. Bijenale kazališnog plakata, na koje se javilo 25 kazališta iz Hrvatske i susjednih zemalja. Bit će izložena 74 plakata te izabran pobjednički.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
15.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.