Now Reading:
Kreće cijepljenje djece u Zagorju? Stanković Gjuretek: Očekujemo distribuciju cjepiva u pedijatrijske ambulante!
Full Article 2 minutes read

Kreće cijepljenje djece u Zagorju? Stanković Gjuretek: Očekujemo distribuciju cjepiva u pedijatrijske ambulante!

U Krapinsko-zagorskoj županiji ove je godine utrošeno oko 129.800 doza cjepiva, što je oko 90 posto zaprimljenih doza, rekla je tako Marina Stanković Gjuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite u petak.

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je s obje doze cijepljeno oko 47 posto stanovništva, a kako je naglasila Stanković Gjuretek, kada se gleda udio odraslog stanovništva, broj cijepljenih je znatno veći.

62,7 posto odraslog stanovništva primilo je prvu dozu cjepiva, 52,4 posto drugu, a kompletno je procijepljeno 55,7 posto odraslog stanovništva – rekla je Stanković Gjuretek dodavši kako je cijepljenje jedna od ključnih protuepidemijskih mjera.

Pojasnila je kako je u zadnjih mjesec i pol dana, otkad postoji pojačan interes, utrošeno 24.389 doza cjepiva.

-Imali smo 18.426 cijepljenja u studenom, a do jučer, u 9 dana 12. mjeseca 5.963 cijepljenja. Naravno, interes je i dalje velik i s obzirom da nam je sad cijepljenje jedna od ključnih protuepidemijskih mjera možemo reći da se maksimalno radi na dostupnosti cijepljenja kod liječnika obiteljske medicine koji također imaju pojačan pritisak na svoje ambulante. Tako i mi u Zavodu cijepimo svakog dana od 8 do 14 sati uključujući i subote – pojasnila je Stanković Gjuretek.

Od idućeg tjedna, u pedijatrijskim ambulantama i ordinacijama obiteljske medicine bit će dostupno i cjepivo za djecu, najavila je Stanković Gjuretek.

-S obzirom da je registrirano i Pfizerovo cjepivo za dječju dob od 5 do 11 godina, sljedeći tjedan očekujemo distribuciju cjepiva u pedijatrijske ambulante i ambulante obiteljske medicine koje na skrbi imaju djecu tako da će u skladu s prioritetima i indikacijama biti dostupno cjepivo za dječju dob – kazala je Stanković Gjuretek.

tklopotan / www.sjever.hr
10.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.