Now Reading:
Grad Varaždin postaje mala Švicarska! Tvrtka Variosystems ulaže 4 milijuna eura u zoni Brezje!
Full Article 3 minutes read

Grad Varaždin postaje mala Švicarska! Tvrtka Variosystems ulaže 4 milijuna eura u zoni Brezje!

U četvrtak, 9. prosinca 2021. godine u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković održali su radni sastanak s veleposlanicom Švicarske Kofederacije u Republici Hrvatskoj NJ. E. gospođom Emilijom Georgievom te predstavnicima tvrtke Variosystems koja počinje s investicijom u Varaždinu. Sastanku je prisustvovao i mr. sc. Slobodan Mikac, generalni konzul RH u Švicarskoj.

Spomenuta se tvrtka bavi mehaničkim i elektroničkim komponentama, a godišnje ostvaruje promet veći od 1,5 milijarde kuna, a njihova spremnost i želja za ulaganjem preliti će se u Grad Varaždin.

Tvrtka Variosystems izrazila je spremnost da u sljedeće dvije, tri godine uloži 4 milijuna eura u zoni Brezje, izgradi proizvodnu halu, ali i prostore za administracije te kroz sljedećih pet godina zaposli oko 150 ljudi. Uz to što će ljudi raditi u proizvodnji, ovdje bi sastavljali i određene proizvode. Tvrtka planira imati i logistički centar za Europu pa će se tražiti zaposlenici sa znanjem njemačkog jezika koji će raditi logistiku i prodaju, računovodstveno financijske poslove – objasnio je gradonačelnik Bosilj ističući kako ovim ulaganjem Grad Varaždin postaje Švicarska u malom.

Projektiranje kreće, ističe gradonačelnik Bosilj i dodaje kako grad pruža potporu za lokacijske i građevinske dozvole, a već kroz godinu, dvije Brezje će dobiti novi halu i poslovni prostor.

Veleposlanica je istaknula je veliko zadovoljstvo da je da je poznata firma pronašla svoj put prema Varaždinu.

Tvrtka Variosystems je u postojećoj familiji koja je već vrlo uspješna i povećava jednu od najvećih investicijskih zemalja ovdje u Hrvatskoj – poručila je Emilija Georgieva.

Generalni menadžer za Hrvatsku, Dario Germann, ističe kako se tvrtka brzo razvija, a s tim se ciljem i ulazi u ovaj projekt.

– Variosystems je već 28 godina poduzetnik u elektroindustriji i naša peta poslovnica osnovana je 2019. godine u Hrvatskoj. Vrlo smo zadovoljni s našim proširenjem cijele firme i odlučili smo se na daljnja proširivanja i to ne samo u proizvodnji, nego i u administraciji. Strategijski nam je iznimno bitna podružnica u Hrvatskoj zato što je trenutno jedina u Europskoj uniji – rekao je Germann.

Generalni konzul Mikac istaknuo je kako je ovo lijepa priča iza koje se krije veliki trud i dobar rad gospodarskih diplomacija.

– Mogu s ponosom reći da je ovo 10 ili 11 švicarska investicija u Hrvatskoj u zadnje tri, četiri godine. Mi smo prije otprilike 5 godina imali oko 50 milijuna eura minusa, a sada smo na 60 milijuna plusa i mislim da je to rezultat dobrog rada svih nas. Varaždin gospodarski postaje jedna mala Švicarska i to put kojim moramo ići – poručio je Mikac.

mčaržavec/www.sjever.hr
09.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.