Now Reading:
Neuobičajeno paljenje treće adventske svijeće ovog vikenda u Dvoru Veliki Tabor
Full Article 2 minutes read

Neuobičajeno paljenje treće adventske svijeće ovog vikenda u Dvoru Veliki Tabor

„Neka dođe SVJETLOST – radujte se!“ simbolično će uskliknuti svi koji će se djelatnicima Dvora Veliki Tabor pridružiti ovoga vikenda, 11. i 12. prosinca 2021. godine u obilježavanju Treće nedjelje Adventa ili Došašća.

To je dugogodišnja tradicija, a koja će se i ove godine održati skromnije i uz poštovanje zadanih epidemioloških mjera. Za posjetitelje i obitelji, božićna atmosfera s ukrasima, lampicama i drvcem, biti će kreirana u Rustikalnoj dvorani Velikog Tabora.

Tamo će se, tijekom oba dana, od 9 do 15 sati odvijati muzejsko-edukativne radionice na kojima će djeca i roditelji moći, za sebe, napraviti različite blještave ukrase, blagdanske čestitke i male lampione, a sve s temom svjetlosti.

Bit će izložen dio muzejskih predmeta iz fundusa Etnografske i Kulturno-povijesne zbirke, ponajprije lampaša, fenjera i svijećnjaka.

Iz Zbirke obitelji baruna Kavanagh izdvojene su zanimljive prigodne čestitke stare stotinjak godina koje će se moći vidjeti projicirane na platnu.

A u suradnji s ravnateljicom, učiteljicama i učenicima OŠ Đure Prejca iz Desinića, te njihovim obiteljima, pod sloganom „U potrazi za najstarijom čestitkom“ tijekom prosinca provedena je akcija prilikom koje je prikupljeno pravo, malo blago – stare božićno-novogodišnje čestitke iz desinićkih familija koje će se moći vidjeti u projekcijama tijekom odvijanja radionica.

Vrhunac obilježavanja Adventa u Dvoru Veliki Tabor bit će u nedjelju, 12.12.2021. u 14 sati kad će desinićki župnik, Franjo Mezak upaliti treću adventsku svijeću, a čemu će biti prisutan i načelnik Desinića, Zvonko Škreblin.

Program potražite na klik.

www.sjever.hr
07.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.