Now Reading:
Korak bliže znanstvenoj akreditaciji: MEV kreće s ciklusom zanimljivih radionica, evo o čemu je riječ
Full Article 2 minutes read

Korak bliže znanstvenoj akreditaciji: MEV kreće s ciklusom zanimljivih radionica, evo o čemu je riječ

Ovog i idućeg petka, 10. i 17. prosinca, na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu održavat će se radionica „Znanstveni kolokvij”.

Riječ je o radionici pisanja znanstvenih radova i statističke obrade podataka za nastavnike i vanjske suradnike MEV-a koja će pridonijeti kvaliteti njihovog znanstveno – stručnog rada.

Radionicu će održavati prof.dr.sc. Mirjana Pejić Bach, redovna profesorica na Katedri za informatiku, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Profesorica Pejić Bach svoj je doktorat stekla u području modeliranja sistemskom dinamikom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a usavršavala se na MIT Sloan School of Management iz područja sistemske dinamike i na OliviaGroup iz područja rudarenja podataka.

Voditeljica je i suradnica brojnih projekata u kojima surađuje s hrvatskim poduzećima i međunarodnim organizacijama, posebice kroz projekte Europske unije i bilateralni istraživački okvir. Njezina područja istraživanja su strateška primjena informacijske tehnologije u poslovanju, podatkovna znanost i simulacijsko modeliranje.

Svoj istraživači rad usmjerila je na metodologiju istraživanja, kvalitativnu i kvantitativnu, posebice metode multivarijantne statistike i metodu modeliranja strukturnim jednadžbama, a urednica je nekoliko znanstvenih časopisa koji su indeksirani u bazama Scopus i WoS te je organizirala i brojne konferencije i održala plenarna predavanja na kongresima, kao što je IEEE Systems.

Dobitnica je nekoliko međunarodnih nagrada za svoj znanstveni rad, kao što je Emerald Literati Network Awards for Excellence. Kao glavni cilj svog djelovanja ističe rad sa mladima kroz mentoriranje doktorskih radova i razvoj znanstvene karijere mladih znanstvenika. Bila je među 2 posto najcitiranijih znanstvenika na svijetu u 2020. godini.

Odazovite se i vi ovoj radionici i ne propustite priliku da naučite nešto novo ili usavršite svoje znanje – poručili su s MEV-a.

www.sjever.hr / FB MEV
07.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.