Now Reading:
Totalno pijan i bez vozačke naletio na presretače – prijeti mu paprena kazna!
Full Article 2 minutes read

Totalno pijan i bez vozačke naletio na presretače – prijeti mu paprena kazna!

Kako je izvijestila PU varaždinska, u subotu oko 20.30 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici su presretačem zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak.

Nadzorom je utvrđeno da je vozilu istekla valjanost prometne dozvole i obavezno osiguranje vozila te da nije u roku 15 dana odjavio vozilo i vratio registarske pločice. Također je utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola od 2.66 g/kg te da mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

S obzirom na sve to, kao i na činjenicu da je riječ o ponavljaču ovih prometnih prekršaja, 47-godišnjak je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je uhićen i uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom izricanja kazne zatvora.

Nakon saslušanja, pušten je na slobodu, a protiv njega će se provesti redovni prekršajni postupak. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 62 700 kuna, kazna zatvora u trajanju do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima odredit će mu se 12 negativnih prekršajnih bodova, zbog čemu mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

www.sjever.hr
06.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.