Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija bez korupcije – na jedini kreativni natječaj takvog tipa u Hrvatskoj pristigla ukupno 72 rada, ovo su najbolji
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija bez korupcije – na jedini kreativni natječaj takvog tipa u Hrvatskoj pristigla ukupno 72 rada, ovo su najbolji

Na ovogodišnji kreativni natječaj Koprivničko-križevačke županije pod nazivom „Moja županija bez korupcije” pristigla su ukupno 72 rada iz 15 osnovnih škola, tri srednje škole i učeničkog doma, a sudjelovalo je ukupno 113 učenika i 30 mentora.

Najbolji radovi izabrani su na 2. sjednici županijskog Antikorupcijskog povjerenstva. Riječ je o jedinom takvom natječaju u Hrvatskoj koju Koprivničko-križevačka županija provodi već sedmu godinu zaredom, a namijenjen je mladim kreativcima koji kroz svoje likovne, literarne i video radove izražavaju svoju percepciju korupcije.

Nagrade i zahvalnice će na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, 9. prosinca zbog epidemiološke situacije uime učenika preuzeti mentori.

Nagradu za najbolji likovni rad od 1. do 4. razreda osvojile su Greta Jurić i Maria Picer, učenice 4. razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski s radom Ne daj se upecati!

Prvu nagradu za najbolji literarni ili video rad od 1. do 4. razreda osvojili su učenici 4. razreda iste osnovne škole, Luca Jukić i Nora Zember Kukec s radom Zviždač. Najbolji likovni rad od 5. do 8. razreda bio je Word snack učenice Osnovne škole Đurđevac, Lane Ovnić, a najbolji literarni ili video rad viših razreda je Lače iz izloga, učenice Une Bebek iz Osnovne škole Braća Radić.

Najbolji likovni rad u srednjoj školi bio je onaj Hane Sever pod nazivom Aranea Corruptionis, a najbolji literarni ili video rad u srednjim školama je Kušnja, učenice 4. razreda Srednje škole Koprivnica Viktorije Švagelj.

Popis svih nagrađenih radova pogledajte ovdje.

www.sjever.hr / kckzz.hr
06.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.