Now Reading:
“MEDENI SEJEM” u Krapini okupio mnogobrojne izlagače, Trg prepun posjetitelja, gradonačelnik Gregurović: Drago mi je da smo nastavili tradiciju i da se polako vraćamo u normalu, da više nema otužnog obilježavanja Grada
Full Article 3 minutes read

“MEDENI SEJEM” u Krapini okupio mnogobrojne izlagače, Trg prepun posjetitelja, gradonačelnik Gregurović: Drago mi je da smo nastavili tradiciju i da se polako vraćamo u normalu, da više nema otužnog obilježavanja Grada

Budući da je pandemija onemogućila održavanje prošlogodišnjeg „Medenog sejma” u Krapini, ove je godine zasjala u punom sjaju u sklopu manifestacije „Prosinac u Krapini”. Sejem je događaj koji se tradicionalno održava početkom prosinca u sklopu obilježavanja Dana Grada Krapine i blagdana Sv. Nikole, a zajednički ga organiziraju Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, Turistička zajednica grada Krapine i Grad Krapina.

Uz bogati popratni kulturno-umjetnički program, animacije za djecu i slične aktivnosti ovo je prava zabava za subotnji izlazak iz kuće! Niz izlagača nudi svoje proizvode – od meda i njegovih proizvoda, raznih rukotvorina i ukrasa, licitara, suvenira pa do tradicijskih i domaćih proizvoda.

Gradonačelnik grada Krapine, Zoran Gregurović istaknuo je kako su proizvodi od meda zastupljeni u manjem obimu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i mraza početkom godine, ali ponudu nadopunjuju ostali izlagači.

Drago mi je da smo nastavili tradiciju i da se polako vraćamo u normalu, da više nema otužnog obilježavanja Grada. Hvala svim izlagačima, a posebna zahvala posjetiteljima koji svojom kupnjom podržavaju naše vrijedne izlagače – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Direktorica Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljka Vodolšak rekla je kako se unatoč pandemiji odazvao veliki broj izlagača i da krapinskim Trgom danas vlada prava predbožićna atmosfera.

Napravili smo novo idejno rješenje „Medenog sejma” koja se tradicionalno održava u sklopu manifestacije „Prosinac u Krapini”. Svake godine prva subota prosinca rezervirana je za proizvode meda, a asortiman se proširuje na proizvode koji se mogu kupiti za nadolazeće blagdane – rekla je direktorica Vodološak i dodala kako na ovogodišnjem Sejmu sudjeluje niz udruga, obrta i OPG-ova.

Jedna od izlagačica, Snježana Lisjak iz Vrbovca, u Krapini izlaže već godinama. Njen štandić krase proizvodi od meda, a nama je otkrila zbog čega se vraća iz godine u godinu, ali i koji bi med preporučila za zimske dane.

Ovi bregovi, ljudi i govor ovog područja baš je domaćinski i topao i zbog toga se vraćam! Meda je ovo godine vrlo malo, ali imamo med od kestena, cvijeća…. Za zimske dane preporučujem med od kestena koji je odličan za imunitet, zatim med livada koji što više cvijeća ima to je bolji, a cvjetni med je malo lagodniji – rekla je Lisjak.

„Medeni sejem” otvoren je danas sve do 13 sati stoga put pod noge i uljepšajte si tmurnu subotu na idealnom mjestu uz odličnu atmosferu!

mčažavec/www.sjever.hr
04.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.