Now Reading:
Ljepote Varaždinske županije u fotografijama – Stričak: Kada pogledamo sva ova prirodna i kulturna bogatstva vidimo koliko smo veliki!
Full Article 3 minutes read

Ljepote Varaždinske županije u fotografijama – Stričak: Kada pogledamo sva ova prirodna i kulturna bogatstva vidimo koliko smo veliki!

Atrij varaždinske Županijske palače u subotu je dobio poseban sjaj jer su ga dodatno ukrasile fotografije građana koji su zabilježili sve ljepote i bogatstva Varaždinske županije.

Izložbu pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija” otvorio je župan Anđelko Stričak koji je naglasio kako je riječ o izložbi koja govori o ljepotama Varaždinske županije.

-Bez obzira što Varaždinska županija spada među manje županije u Hrvatskoj, kada pogledamo sva ova prirodna i kulturna bogatstva vidimo koliko smo veliki. Nije dovoljno zabilježiti ljepotu, bitno je uhvatiti trenutak, emociju, zraku sunca, dugu, sjenu, na taj način tek dolazi do izražaja sva ta ljepota i putem fotografije i putem kadra i putem emocije – poručio je Stričak i dodao kako će Varaždinska županija i dalje poticati ovakvo stvaralaštvo.

Ovo je ujedno i primjer lijepe suradnje Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice s lokalnim medijem, Radiom Megaton jer je riječ o natječaju u njihovoj organizaciji, a župan Stričak naglasio je kako su otvoreni za svaki oblik suradnje s udrugama građanima i medijima.

-Kada pogledamo u kakvim vremenima živimo i s kakvim se sve izazovima dnevno nose naši građani, ima dovoljno teških trenutaka i svaki trenutak ljepote je dobrodošao – zaključio je župan.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini naglasio je kako je cilj natječaja bio potaknuti građane da promotre ljepote i običnosti koje možda ni ne primjećuju kroz neki drugi kurs.

-Naša županija je zaista raznolika, od jedinih Alpa u Hrvatskoj, pa do dna Panonskog mora, 70-ak kilometara dalje od toga – istaknuo je Bojanić Morandini i pojasnio kako je natječaj bio dosta širok, a jedini uvjeti su bili da na fotografiji budu kulturna i prirodna dobra te da svaki fotograf može poslati samo jedan uradak.

Glavna urednica Radija Megaton Ljiljana Vuglač rekla je kako je ideja fotografskog natječaja realizirana povodom 19. rođendana, a cilj je bio da njihova publika šalje svoje fotografije kojima opisuje svu ljepotu i bogatstvo koje Varaždinska županija ima.

S obzirom na dosta velik interes, stručni žiri u sastavu direktora Bojanića Marandina, Siniše Sovića, profesionalnog fotografa i Marlona Janičeka, djelatnika Megatona i fotografa imao je težak posao. Ipak, izabrali su 24 najbolje fotografije koje čine ovu izložbu, a glavnu nagradu – boravak u Kući za odmor u vrijednosti od 4.800 kuna osvojila je „Snježno kraljevstvo” Luke Barile.

Građani će izložene fotografije moći pogledati svakim radnim danom od 8 do 18 sati te subotom i nedjeljom od 8 do 13 sati sve do 18. prosinca.

tklopotan / www.sjever.hr
04.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.