Now Reading:
KRAPINI ZA ROĐENDAN: Odred izviđača Hrvatsko zagorje Krapina uveličao Dan Grada svojim trudom i entuzijazmom, gradonačelnik Gregurović: Izviđači su uistinu jedna udruga na koju su svi ponosni!
Full Article 2 minutes read

KRAPINI ZA ROĐENDAN: Odred izviđača Hrvatsko zagorje Krapina uveličao Dan Grada svojim trudom i entuzijazmom, gradonačelnik Gregurović: Izviđači su uistinu jedna udruga na koju su svi ponosni!

U organizaciji Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje“ Krapina, a povodom Dana grada Krapine, u Mihaljekovom Jarku danas, 04. prosinca, održava se izviđačko druženje “Krapini za rođendan“, koje je okupilo 120-ak izviđača iz raznih krajeva Hrvatske koji će vrijeme provesti kroz razne zadatke, igre natjecateljskog duha i jedinstvene izviđačke igre.

Gradonačelnik grada Krapine, Zoran Gregurović naglasio je kako se u sklopu obilježavanja Dana grada provodi niz aktivnosti, ali u skladu s epidemiološkim mjerama što znači da je ovogodišnji program ipak nešto skromniji u odnosu na 2019. godinu. Kako ističe, izviđači su uistinu jedna udruga na koju su svi ponosni jer ne samo da rade ono što im je u opisu rada udruge, nego se uključuju i u bilo ostale gradske manifestacije i događanja te pomažu u organizaciji.

– U sklopu obilježavanja Dana našeg Grada i blagdana našeg zaštitnika, Svetog Nikole biskupa događa se niz aktivnosti, iako možda ne onoliko događanja kao što smo mi zamislili… Drago mi je da su tradicionalna događanja ponovno pokrenula s obzirom da njihova realizacija prošle godine zbog epidemiološke situacije nije bila moguća. Jedno od tih događanja je i susret izviđača koji su se ove godine okupili u velikom broju i došli iz cijele Hrvatske – rekao je gradonačelnik Gregurović i zahvalio svim volonterima Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje“ Krapina na trudu, entuzijazmu, volji i želji da organiziraju plan i program te doprinesu tome da se Dan Grada proslavi što bolje, što ljepše i sa što više aktivnosti.

Izviđačka voditeljica Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje“ Krapina, Lucija Leljak kojoj je glavna zadaća organizacija i koordinacija sastanaka, ali i podrška djecu izdvojila je neke od aktivnosti koje se danas provode diljem ulica Krapine.

– Za danas smo pripremili natjecateljsku stazu po najpoznatijim mjestima Krapine, imamo igre na poligonima, šifrirana pisma, igre s čvorovima, ali i sadnju pšenice budući da je danas Dan Svete Barbare – rekla je voditeljica Leljak i dodala kako danas u Krapini borave izviđači iz Osijeka, Karlovca, Zagreba, Samobora, Koprivnice, Varaždina

mčaržavec/www.sjever.hr
04.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.